TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Διατροφή

Συνταγή για σπιτικό ψωμί του τόστ

Οκτ 25, 2018
in Διατροφή
Συνταγή για σπιτικό ψωμί του τόστ
Share on FacebookShare on Twitter

ΥΛΙΚΑ

(Υλικά για 2 μακρόστενες φόρμες 35×15)

1 κιλό Αλεύρι γ.ο.χ.

135 γρ. Νερό, χλιαρό για το ξέκινημα

495 γρ. Επιπλέον χλιαρό νερό

 40 γρ. Βούτυρο, λιωμένο για την επάληψη των καρβελιών

40 γρ. Ζάχαρη

35 γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε κομμάτια

15 γρ. Ξερή μαγιά (2 φακελάκια)

13 γρ. Αλάτι

Επιπλέον βούτυρο για την επάληψη των φορμών

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Προσαρμόζουμε το φτερό στο μίξερ και ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τα 135 γραμμάρια χλιαρού νερού μαζί με τη μαγιά. Χτυπάμε για 5 λεπτά μέχρι να διαλυθεί πλήρως.
2.Προσθέτουμε την ζάχαρη, το αλάτι, το βούτυρο και το επιπλέον χλιαρό νερό. Συνεχίζουμε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα. Το νερό πρέπει να είναι υποφερτό στα χείλη μας, αλλιώς θα “κάψει” τη μαγιά και δε θα έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
3.Στη σύνεχεια προσθέτουμε τη μίση ποσότητα του αλευριού ενώ χτυπάμε σε σιγανή ταχύτητα μέχρι να έχουμε μία λειά αλλά πολύ υγρή, ακομά, ζύμη.
4.Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι χτυπώντας λίγο ακόμη με το φτερό.
5.Σταματάμε το μίξερ και αλλάζουμε το φτερό με το γάντζο. Βάζουμε ξάνα σε λειτουργεία το μίξερ και ζυμώνουμε για 10 ολόκληρα λεπτά. Αν δεν έχετε δυνατό μίξερ καλό ειναι να κόψετε σε 2 μέριδες το ζυμάρι και να το ζυμώσετε σταδιακά. Έτσι δε θα κάψετε το μίξερ. Αλλίως μπορείτε για τη συγκεκριμένη διαδικασία να χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας.
6.Όσο το μίξερ ζυμώνει προετοιμάζουμε τις φόρμες ψησίματος αλείφοντας λίγο βούτυρο στον πάτο και στις γύρω επιφάνειες της φόρμας. Για αυτή τη συνταγή θα χρειαστούμε 2 φόρμες των 35 εκατοστών συνολικό μήκος.
7.Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, την αδείαζουμε σε ένα καθαρό μπολ το οποιο έχουμε λαδώσει ελαφρως. Σκεπάζουμε το μπολ με μια βαμβακερή πετσέτα και αφήνουμε για 1 ώρα σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί.
8.Μετά από το διάστημα αυτό χωρίζουμε στα δυο τη ζύμη. Ολόκληρη η ζύμη ζυγίζει 1600 γραμμάρια, συνεπώς κόβουμε σε μερίδες των 800 γραμμαρίων. Πιάνουμε το ένα κομμάτι ζύμης και το ανοίγουμε με τον πλάστη σε τετράγωνο σχήμα σε διαστάση τόση ώστε να χωράει μέσα στη φόρμα μας. Προσέχουμε το πάχος να είναι ίσο σε όλα τα σημεία. Δε θα χρειαστεί να αλευρωσουμε τον πάγκο μας γιατί η ζύμη έχει αρκετό λάδι ώστε να μην κολλήσει.
9.Ρολλάρουμε τη ζύμη ωστε να σχηματίσουμε έναν κύλινδρο, φροντίζοντας να είναι αρκετά σφιχτός. Κλείνουμε τις άκρες με τα χέρια μας.
10.Γυρνάμε τα άκρα του κυλίνδρου σφιχτά κάτω από το ψωμί και το τοποθετούμε στο ταψί μας. Επαναλαμβάνουμε και για το δεύτερο ψωμί. Καλύπτουμε κάθε ψωμί με μια βαμβακερή πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να ξαναφουσκώσουν μέχρι να διπλασιαστούν. Η διαδικασία θα παρει περίπου μια ώρα.
11.Στο μετάξυ, προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180°C στον αέρα ενώ βάζουμε τη σχάρα στο πιο χαμηλό σημείο.
12.Ψήνουμε για 20 λεπτά και μετά καλύπτουμε κάθε φόρμα με αλουμινόχαρτο ώστε να μην πάρει πολύ σκούρο χρώμα. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 25 λεπτά.
13.Βγάζουμε τα ψωμία από το φούρνο και τα τοποθετούμε σε μια σχάρα να κρυώσουν. Μόλις γίνει αυτό παίρνουμε ένα πινέλο και τα περνάμε λίγο λιωμένο βούτυρο για να γυάλισουν.
πηγή : https://www.onmed.gr/diatrofi/story/369800/syntagi-gia-spitiko-psomi-toy-tost&https://www.giorgostsoulis.com/psomiakaizimes/item/311-spitiko-psomi-tou-tost
ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Οι 15 τροφές με το περισσότερο κάλιο – Πώς υποστηρίζουν την υγεία σας
Διατροφή

Η Νο1 διατροφή για την πρόληψη της οστεοπόρωσης – Ποιες τροφές διατηρούν τα οστά υγιή χωρίς φάρμακα

Απρ 30, 2025
«Είμαι ειδικός στην απώλεια βάρους – Η αλλαγή στο πρωινό για να χάνετε 2 κιλά τον μήνα»
Διατροφή

«Είμαι ειδικός στην απώλεια βάρους – Η αλλαγή στο πρωινό για να χάνετε 2 κιλά τον μήνα»

Απρ 29, 2025
Ο «χυμός του πολεμιστή» που καταπολεμά τη δυσκοιλιότητα και ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση
Διατροφή

Ο «χυμός του πολεμιστή» που καταπολεμά τη δυσκοιλιότητα και ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση

Απρ 28, 2025
Τι προσφέρουν στην υγεία μόλις 30 γραμμάρια αμύγδαλα καθημερινά
Διατροφή

Τι προσφέρουν στην υγεία μόλις 30 γραμμάρια αμύγδαλα καθημερινά

Απρ 27, 2025
3 σούπερ-υγιεινά και θρεπτικά φρούτα για να ενσωματώσετε στην καθημερινή σας διατροφή
Διατροφή

3 σούπερ-υγιεινά και θρεπτικά φρούτα για να ενσωματώσετε στην καθημερινή σας διατροφή

Απρ 26, 2025
Μαγνήσιο: Η καλύτερη ώρα για να πάρετε το συμπλήρωμα και τι να προσέξετε
Διατροφή

Μαγνήσιο: Η καλύτερη ώρα για να πάρετε το συμπλήρωμα και τι να προσέξετε

Απρ 25, 2025
Next Post
Έλληνας εγκατέλειψε τη νύχτα, ξόδεψε 180.000 ευρώ για τα αδέσποτα και αποθεώθηκε διεθνώς

Έλληνας εγκατέλειψε τη νύχτα, ξόδεψε 180.000 ευρώ για τα αδέσποτα και αποθεώθηκε διεθνώς

Ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών  από τον σεισμό στην Πύλη           

Ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών  από τον σεισμό στην Πύλη           

Εντοπίστηκε ζιζανιοκτόνο σε 28 είδη δημητριακών βρώμης αλλά και για παιδιά

Εντοπίστηκε ζιζανιοκτόνο σε 28 είδη δημητριακών βρώμης αλλά και για παιδιά

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd