Συνομιλώντας με τη γνωστή συγγραφέα Ευαγγελία Ευσταθίου για το νέο της βιβλίο “Πριν χαθεί η νύχτα”

Μία γυναίκα που η ζωή της γίνεται συντρίμμια εξαιτίας της δολοφονικής μανίας ενός άντρα, ενός κυνηγού, ένας έγκριτος εγκληματολόγος που οδηγείται άδικα στη φυλακή, μια συμφωνία μεταξύ δύο ανθρώπων που οι διαφορές τους  μοιάζουν αγεφύρωτες, δύο άσπονδοι σύμμαχοι που εμπλέκονται σε ένα ανελέητο ανθρωποκυνηγητό αντιμετωπίζοντας θανάσιμους κινδύνους που μετατρέπουν το σκοτάδι γύρω τους σε έρεβος, μία αγάπη αποκαρδιωτικά εύθραυστη. Ο δρόμος μέχρι το χάραμα φαντάζει μακρύς. Και είναι πολλοί οι κίνδυνοι που παραμονεύουν στις σκιές… πριν χαθεί η νύχτα. Η Ευαγγελία Ευσταθίου μας μιλά για το νέο της βιβλίο με τίτλο «πριν χαθεί η νύχτα» από τις εκδόσεις Α.Α. ΛΙΒΑΝΗ.

Συνέντευξη στη Βιβή Μαργαρίτη (vimarga2004@yahoo.gr)

-Πριν χαθεί η νύχτα… κ. Ευσταθίου μιλήστε μου για το νέο σας βιβλίο.

-Το νέο μου βιβλίο είναι ένα μυθιστόρημα με αστυνομικό-αισθηματικό πυρήνα που διαδραματίζεται κατά το ήμισυ στην Ελλάδα και κατά το ήμισυ στην Αυστραλία. Ο κεντρικός πυρήνας της υπόθεσης είναι η προσπάθεια των πρωταγωνιστικών ηρώων να σταματήσουν την αποτρόπαια δράση ενός παρανοϊκού δολοφόνου με το προσωνύμιο Κυνηγός. Η δύσκολη σχέση των βασικών ηρώων, της Έμιλι και του εγκληματολόγου Μάνου Κορυζή, περνάει από πολλές δοκιμασίες καθώς μυστικά ανασύρονται από την κρύπτη τους και τα βήματά τους φτάνουν ολοένα και πιο κοντά στον στόχο τους.

-Αν σας ζητούσα να το κατατάξετε σε κάποια κατηγορία σε ποια θα το εντάσσατε;

-Όπως ανάφερα και στην προηγούμενη ερώτηση, το μυθιστόρημα είναι αστυνομικό- αισθηματικό ή όπως είναι ο αγγλικός όρος, ανήκει στο SuspenseRomance.

-Γιατί αστυνομικό αυτή τη φορά;

-Δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος. Ήταν μια ιστορία εμπνευσμένη με τον ίδιο ξαφνικό τρόπο που εμπνεύστηκα και τις προηγούμενες. Ίσως να με επηρεάζει φυσικά και η αγάπη μου για το αστυνομικό βιβλίο, που είναι πάντα κορυφαία επιλογή μου ανάμεσα στους τίτλους που κυκλοφορούν.

-Δύο χαρακτήρες ιδιαίτεροι: Ο «κυνηγός», ο Μάνος Κορυζής, αλλά και η Έμιλυ. Ποιον εμπνευστήκατε πρώτα;

-Πρώτα εμπνεύστηκα τον «κακό» της υπόθεσης, δηλαδή τον Κυνηγό και στη συνέχεια πήραν σάρκα και οστά σχεδόν ταυτόχρονα, οι δύο κεντρικοί μου ήρωες, ο Μάνος και η Έμιλι.

-Σας δυσκόλεψε η συγγραφή του νέου σας βιβλίου;

-Με δυσκόλεψε κυρίως στο κομμάτι της ψυχογράφησης του Κυνηγού, γιατί η                     προσωπικότητά του ήταν σε πλήρη αντιδιαστολή με τη δική μου. Έπρεπε επομένως να γίνω πανούργα και δόλια σε πολλές περιπτώσεις για χάρη της αληθοφάνειας του ήρωα, πράγμα που με δυσκόλεψε αφάνταστα.

-Έχετε γράψει μία γκάμα βιβλίων (από παιδικά μέχρι αστυνομικά) με μεγάλη επιτυχία. Τελικά, ποιο είδος είναι εκείνο που σας ταιριάζει περισσότερο;

-Τα παραμύθια που έχω γράψει βρίσκονται ανέκδοτα στο συρτάρι μου, καθώς είναι γραμμένα σε πολύ νεαρή ηλικία. Ουσιαστικά, το είδος με το οποίο έχω καταπιαστεί περισσότερο είναι το μυθιστόρημα, το οποίο λατρεύω και σκοπεύω να υπηρετώ όσο ο Θεός μου επιτρέπει να το κάνω.

Σας ευχαριστώ πολύ για το βήμα που μου δώσατε και τις ωραίες ερωτήσεις σας.