Συνηθισμένα αλλά μεγάλα λάθη που κάνεις όταν πλένεις το πρόσωπό σου

Tο πλύσιμο του προσώπου σου φαίνεται να είναι αυτό που σε απασχολεί λιγότερο, καθώς πόσο περίπλοκο μπορεί να είναι στην τελική;

Κι όμως μπορεί να είναι. Υπάρχουν ορισμένες συνήθειες που μπορεί πραγματικά να προκαλέσουν σοβαρό πρόβλημα στο δέρμα σου.

Χρησιμοποιείς το λάθος προϊόν

Το σωστό καθαριστικό προσώπου πρέπει να απομακρύνει εντελώς τη βρωμιά, το μακιγιάζ αλλά να μην απομακρύνει τα φυσικά έλαια ή τα τα υγιή κύτταρα του δέρματός σου.

Το παρακάνεις

Ως επί το πλείστον, το πλύσιμο μία ή δύο φορές την ημέρα είναι και το κατάλληλο ωστόσο μερικές φορές μπορεί να ερεθίσει το δέρμα σου και να το οδηγήσει σε υπερπαραγωγή ελαίου. Αν δεν φοράς μακιγιάζ ή αντηλιακό μπορεί να παραλείψεις το προϊόν καθαρισμού το βράδυ και να ξεπλύνεις απλώς με χλιαρό νερό.

Δεν χρησιμοποιείς τη σωστή θερμότητα νερού

Με το ζεστό νερό μπορεί αντί για ν΄ανοίξει τους πόρους του δέρματός σου να οδηγήσει σε υπερβολική ξήρανση και στην παραγωγή σμήγματος. Το χλιαρό νερό είναι το ιδανικό.

Δεν το ξεπλένεις καλά

Αν δεν ξεπλένεις καλά το πρόσωπό σου θα μείνουν κάποια υπολείμματα τα οποία μπορεί να φράξουν τους πόρους και να στεγνώσουν το δέρμα σου.

Τρίβεις το πρόσωπό σου στην πετσέτα

Το τρίψιμο τραβά το δέρμα σου και θέτει σε κίνδυνο την ελαστίνη του. Ακόμα κι αν δεν γνωρίζεις τι ακριβώς είναι αυτό απλώς μην το τρίβεις! Σκούπισε το απαλά.

Περιμένεις για να βάλεις την ενυδατική σου κρέμα

Η αναμονή μέχρι να στεγνώσει το δέρμα σου για να βάλεις την κρέμα σου κάνει τα συστατικά της να «εμποτιστούν» πιο δύσκολα σε αυτό και μπορεί να προκαλέσεις λιπαρότητα. Βάλε τη ενυδατική σου ακόμα κι αν το πρόσωπό σου είναι υγρό.

Πηγή: ipop.gr & http://babyradio.gr/beauty-tips/sinithismena-alla-megala-lathi-pou-kanis-otan-plenis-prosopo-sou/