Συνέχισε τις περιοδείες ο Μικέλης Χατζηγάκης

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζει ο Μικέλης Χατζηγάκης τις περιοδείες του απ’ άκρη σ’ άκρη του Νομού Τρικάλων προκειμένου να έλθει σε επαφή και να μιλήσει με όλους (αν είναι δυνατόν) τους πολίτες , να ακούσει τους προβληματισμούς τους και να τους μεταφέρει τις δικές του απόψεις για το πώς ο τόπος θα πάει μπροστά.

Ειδικότερα, «εκμεταλλευόμενος» το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ο νέος Τρικαλινός πολιτικός κυριολεκτικά δεν άφησε ορεινό ή ημιορεινό χωριό για χωριό που να μην το επισκεφθεί επιδιώκοντας να στείλει το μήνυμα ότι όχι μόνο τώρα, αλλά και μετά τις εκλογές θα βρίσκεται κοντά σε όλους συμπολίτες του.

Το γεγονός ότι εδώ και ένα χρόνο ο Μικέλης Χατζηγάκης έχει περιοδεύσει στον Νομό μας δύο και τρεις φορές, δείχνει ότι βρίσκεται ένα βήμα μπροστά όσον αφορά την επικοινωνία με καθημερινούς ανθρώπους, καθώς στο διάστημα αυτό έχει συναντηθεί και έχει σχηματίσει προσωπικές σχέσεις με χιλιάδες συμπολίτες μας.

«Στοίχημά» του, που δεν είναι άλλο από την συνεχή και καθημερινή του παρουσία στα τοπικά πράγματα, είναι να κερδίσει την ουσιαστική και εποικοδομητική συνεργασία μαζί τους, και όπως φαίνεται το κερδίζει!

 

Την αμέριστη στήριξή του στον δικηγορικό κλάδο τόνισε με την σημερινή του επίσκεψη ο Μικέλης Χατζηγάκης στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Τρικάλων, όπου συναντήθηκε και συζήτησε με τον πρόεδρο κ. Νίκο Γουγουλάκη και τα μέλη του ΔΣ.

Ο νέος Τρικαλινός πολιτικός αναφέρθηκε στα άμεσα προβλήματα του κλάδου που έχουν να κάνουν με την σύνδεση του Δικαστικού Μεγάρου με το φυσικό αέριο, καθώς και με την ψηφιοποίηση του αρχείου, τονίζοντας ότι θα πάρουν τον δρόμο της υλοποίησης ευθύς με την ανάληψη καθηκόντων της νέας κυβέρνησης της ΝΔ.

Τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου δεν ξεχνούν βέβαια ότι η κατασκευή του υπερσύγχρονου Δικαστικού Μεγάρου Τρικάλων (όπως επίσης η κατασκευή των νέων Φυλακών) ήταν έργα του πατέρα του, Σωτήρη Χατζηγάκη, που ως Υπουργός Δικαιοσύνης είχε προωθήσει και ολοκληρώσει την κατασκευή τους.

Ο Μικέλης Χατζηγάκης στάθηκε ιδιαίτερα και στο αίτημα της μείωσης του ΦΠΑ στις δικηγορικές υπηρεσίες που αποτελεί πρωταρχικό στόχο για την νέα κυβέρνηση, αλλά και του ίδιου, στο πλαίσιο της γενικότερης φοροελάφρυνσης της ελληνικής κοινωνίας.

«Στην Ελλάδα σήμερα σκληρά εργαζόμενοι δεν είναι μόνο οι άνθρωποι του μόχθου, που εννοείται παλεύουν με κρύο και ζέστη για το μεροκάματο, αλλά και οι μικροεπαγγελματίες που ξεροσταλιάζουν στο μαγαζί τους νυχθημερόν για να αποκομίσουν τα προς το ζην γι’ αυτούς και τις οικογένειές τους.»

Ο Μικέλης Χατζηγάκης δηλώνει κατηγορηματικά ότι εισέρχεται στο πεδίο της πολιτικής στο πλευρό των χαμηλοσυνταξιούχων τονίζοντας ότι η βελτίωση της καθημερινότητάς τους είναι από τις βασικές προτεραιότητές του.

«Αυτούς τους ανθρώπους θέλω να τους στηρίξω και να τους εκπροσωπήσω γιατί αποτελούν την σπονδυλική στήλη της Ελλάδας. Δουλεύουν σκληρά, είναι νοικοκύρηδες και συνεχίζουν μεγάλη αγάπη για τον τόπο τους ακόμα και όταν η χώρα τους φέρεται άδικα» τονίζει χαρακτηριστικά ο Μικέλης Χατζηγάκης.

 

Από τους πιο σκληρά εργαζόμενους είναι οι Τρικαλινοί και γενικότερα οι κάτοικοι του Νομού Τρικάλων. Γεγονός που αναγνωρίζει ο Μικέλης Χατζηγάκης που επίσης ξέρει το πώς τα κατάφεραν πολλοί από αυτούς να κάνουν προκοπή όταν αναγκάστηκαν να φύγουν στο εξωτερικό σε αναζήτηση καλύτερων ευκαιριών.

Στις συχνότατες επισκέψεις του δεν παραλείπει να θέτει ως προτεραιότητά του την στήριξη των παραγωγών και μικροεπαγγελματιών που ξεροσταλιάζουν στο μαγαζί τους νυχθημερόν για να αποκομίσουν τα προς το ζην γι’ αυτούς και τις οικογένειές τους.

Αλλά και γι’ αυτούς που επιθυμούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους έχει ξεκάθαρη άποψη και πρόταση: Η μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών είναι θετικό βήμα για γυρίσουν οι ξενιτεμένοι.

Ο ΜΙκέλης Χατζηγάκης γνωρίζει -και προσωπικώς- ότι η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του τόπου είναι το κλειδί για να αναπτυχθεί σωστά η οικονομία μας.

 

Η πρόοδος μιας κοινωνίας εξαρτάται από το επίπεδο της Παιδείας που παρέχεται στους νέους της και αυτό το γνωρίζει ο Μικέλης Χατζηγάκης.

Ζητά τα πανεπιστήμιά μας να είναι κέντρα σπουδών που θα αναδεικνύουν τους άξιους και μορφωμένους, που να ξέρουν πώς να προκόψει η χώρα και ο τόπος μας, που να μπορούν να υλοποιήσουν τις ιδέες τους προς όφελος των συμπολιτών μας.

Για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά μας ιδρύματα να επικρατεί αίσθημα ασφάλειας και να λειτουργούν απρόσκοπτα. Όχι όπως σήμερα που έχουν μετατραπεί σε κέντρα παραβατικότητας και παρανομίας.

Η ασφάλεια των πολιτών γενικότερα αποτελεί απαράβατη προϋπόθεση για την Δημοκρατία, τονίζει ο Μικέλης Χατζηγάκης. Γι’ αυτό και η αυριανή κυβέρνηση της ΝΔ θα επαναφέρει τα ζητήματα ασφάλειας και τάξης στην κορυφή της πολιτικής αντζέντας.