TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Tips

Συμβουλές για τέλειο αρνάκι με όποιο τρόπο το μαγειρέψετε

Απρ 14, 2023
in Tips
Συμβουλές για τέλειο αρνάκι με όποιο τρόπο το μαγειρέψετε
Share on FacebookShare on Twitter
Στη σούβλα, το φούρνο ή την κατσαρόλα ; Μάθετε μικρά μυστικά για να το απολαύσετε σε όλες του τις εκδοχές: στη σούβλα, το φούρνο ή την κατσαρόλα.

 Tips για ψήσιμο στη σούβλα
– Από την προηγουμένη πλένετε καλά το αρνί ή το κατσίκι μέσα και έξω και το αφήνετε να στεγνώσει.
– Ετοιμάζετε ένα μείγμα από αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και πασπαλίζετε καλά μέσα και έξω. Θα σας χρειαστεί αρκετή ποσότητα, γιατί, όπως λένε, «το αρνί ψήνει το αλάτι».
– Κόβετε αρκετά λεμόνια και τρίβετε με αυτά το κρέας.
– Καθαρίζετε καλά τη σούβλα και την περνάτε με ένα καθαρό πανί.
– Με τη βοήθεια ενός ή και δύο φίλων σουβλίζετε με πολλή προσοχή το αρνί, φροντίζοντας να περάσει καλά στη σούβλα από τα πίσω πόδια προς το κεφάλι και το δένετε σφιχτά με σύρμα και στις δύο μεριές, αλλά και στη ράχη. Ράβετε την κοιλιά του με κλωστή.
– Το αφήνετε όλη τη νύχτα όρθιο με το κεφάλι προς τα πάνω, για να στραγγίξει. Έτσι θα ψηθεί πιο εύκολα.
– Το πρωί της Κυριακής του Πάσχα σκάβετε ένα λάκκο (αν το επιτρέπουν οι συνθήκες) ή ανάβετε φωτιά πάνω σε μια λαμαρίνα. Από πάνω τοποθετείτε κάρβουνα. Μόλις ανάψουν όλα, τα απλώνετε και προσθέτετε περισσότερα. Τοποθετείτε τη σούβλα στα στηρίγματα. Φροντίζετε να απέχει το αρνί από τη φωτιά για να μην «αρπάξει» αμέσως. Ξεκινάτε το ψήσιμο από ψηλά και το κατεβάζετε σιγά σιγά. Όταν αρχίσει να «σκάει» το κρέας στα μπούτια, αυτό σημαίνει ότι το αρνί έχει ψηθεί εσωτερικά. Συνεχίζετε το σούβλισμα για να ξεροψηθεί η πέτσα του.
– Γυρίζετε συνεχώς το αρνί, έτσι ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές. Σε όλη τη διάρκεια του ψησίματος το αλείφετε συνεχώς με λαδολέμονο.
 Παραλλαγές
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να τηρήσετε το πασχαλινό έθιμο. Μπορείτε να απολαύσετε το αρνάκι ή το κατσικάκι σας μαγειρεμένο παραδοσιακά στο φούρνο ή στην κατσαρόλα.
– Στις κληματόβεργες, που κόβονται και φυλάσσονται σε στεγνό μέρος. Χρησιμοποιούνται ακόμα και για τη φωτιά της σούβλας ή και ως βάση πάνω στην οποία τοποθετείται το αρνάκι στο φούρνο. Έτσι αερίζεται και δεν κολλάει στο ταψί.
– Στα κληματόφυλλα, μέσα στα οποία τυλίγετε το κρέας. Το δένετε με σπάγκο σαν πακέτο και το ψήνετε. Έτσι παίρνει γεύση και άρωμα και γίνεται μαλακό και νόστιμο.
 – Στη λαδόκολλα, μέσα στην οποία τυλίγονται ολόκληρα τα μπουτάκια ή κομμάτια κρέας, μαζί με καρυκεύματα και λαχανικά, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Δένετε σφιχτά τη λαδόκολλα με σπάγκο, ώστε το κρέας να διατηρήσει όλο το ζουμί του.
– Κλέφτικο: Το αρνί γεμίζεται με κομμάτια κρέας, αφού έχει πλυθεί και περαστεί με λεμόνι. Ράβετε την κοιλιά, σκάβετε ένα λάκκο και ανάβετε φωτιά, ρίχνοντας κάρβουνα από πάνω. Βάζετε μερικά φύλλα και επάνω τους τοποθετείτε το αρνί. Το σκεπάζετε πάλι με φύλλα και από πάνω με χώμα και ανάβετε φωτιά.
– Γεμιστό: Άλλοτε γεμίζεται η πλάτη με συκωταριά, κρεμμυδάκια, ρύζι και κουκουνάρια, άλλοτε το στήθος με αρνίσιο κιμά, κάστανα και κουκουνάρια, λίγο ρύζι και κρεμμυδάκια και ψήνεται στο φούρνο.
– Φρικασέ: Το αρνί μαγειρεύεται με μαρούλια, αντίδια, αλλά και όλα τα χορταρικά της εποχής.
 .Μυστικά για μαγείρεμα στην κατσαρόλα ή το φούρνο
– Διαλέγετε το κρέας να είναι ένα κομμάτι με πολύ ψαχνό, όπως για παράδειγμα μπούτι.
– Είναι προτιμότερο να πλύνετε με νερό της βρύσης το κρέας που πρόκειται να μαγειρέψετε, παρά να το μουλιάσετε σε νερό.
– Μην το αλατίζετε από πριν, διότι το αλάτι σφίγγει το κρέας.
– Καλό είναι να σοτάρετε τα κομμάτια του κρέατος σε λίγο λάδι για να ροδίσουν. Έτσι θα κρατήσουν όλο το ζουμί τους και δεν θα στεγνώσουν.
– Αν σας αρέσει το λεμονάτο αρνάκι, καλό είναι να προσθέσετε το λεμόνι στο τέλος.
– Ο καλύτερος τρόπος για να μαγειρέψετε αρνί στο φούρνο είναι να σοτάρετε τα κομμάτια μέχρι να ροδίσουν και να τα βάλετε στην κατσαρόλα για 60′ με πολλά λαχανικά (κρεμμύδι, σκόρδο, καρότο, σέλερι) και αρκετό νερό. Μετά στρώνετε το κρέας στο ταψί μαζί με κρεμμύδια, λίγο ελαιόλαδο και το ζωμό από την κατσαρόλα (μην πετάτε ποτέ αυτό το ζουμί, θα σας χρειαστεί για να συμπληρώνετε κάθε τόσο στο ταψί). Ψήνετε στο φούρνο στους 180º C για 60′, ελέγχοντας πότε πότε, ώστε να μη σας στεγνώσει. 15′ πριν βγάλετε το φαγητό, προσθέτετε και τα λαχανικά από την κατσαρόλα, αλάτι, πιπέρι και αφήνετε να ροδοκοκκινίσουν.
Πηγή:elle.gr
ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Αρνί στη σούβλα: Ποια διαδικασία θα ακολουθήσετε για να… γίνει «λουκούμι»
Tips

Αρνί στη σούβλα: Ποια διαδικασία θα ακολουθήσετε για να… γίνει «λουκούμι»

Απρ 20, 2025
Αρνί σούβλας-Οδηγίες βήμα-βήμα για το ψήσιμο
Tips

Αρνί σούβλας-Οδηγίες βήμα-βήμα για το ψήσιμο

Απρ 19, 2025
Tips

Βάφω αυγά με ριζάρι, όπως παλιά

Απρ 18, 2025
Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αβγά
Tips

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αβγά

Απρ 17, 2025
Tips

Το μυστικό για να βάψεις τέλεια τα καφέ αυγά

Απρ 16, 2025
Δείτε πώς θα βάψετε αβγά τυλίγοντάς τα σε χαρτί κουζίνας (vid)
Tips

Δείτε πώς θα βάψετε αβγά τυλίγοντάς τα σε χαρτί κουζίνας (vid)

Απρ 15, 2025
Next Post
Απεβίωσε η Κασσιανή Σακελλαρίου

Απεβίωσε η Ευαγγελή Μπαρτζιώκα

Στις βιοτεχνίες της Φανερωμένης ο Χρήστος Σιμορέλης

Στις βιοτεχνίες της Φανερωμένης ο Χρήστος Σιμορέλης

Στα χωριά των Τρικάλων στολίζουν τους επιταφίους όπως παλιά (φωτό)

Στα χωριά των Τρικάλων στολίζουν τους επιταφίους όπως παλιά (φωτό)

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd