Σύλλογος γυναικών Τρικάκων-‘Στην πρώτη γραμμή της διεκδίκησης για την προστασία της Υγείας, της ζωής, των δικαιωμάτων μας’

Ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Τρικάλων μέλος της Ο.Γ.Ε.-  στην πρώτη γραμμή της διεκδίκησης  για την προστασία της Υγείας, της ζωής, των δικαιωμάτων των γυναικών του μόχθου και των οικογενειών τους – βρέθηκε σήμερα στο πλευρό των υγειονομικών της πόλης μας, εκφράζοντας, μαζί με σωματεία και φορείς, αλληλεγγύη στον αγώνα που δίνουν καθημερινά κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Η απαξίωση των δημόσιων δομών υγείας ,που έμειναν «γυμνές» από κρεβάτια, ΜΕΘ, και μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής που αντιμετωπίζει τις ανάγκες τις δικές μας και των παιδιών μας ως «κόστος» για το κράτος και ως «όφελος» για τους επιχειρηματικούς κολοσσούς. Πρόκειται για την πολιτική όλων των κυβερνήσεων που προωθούν τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Βλάπτουν σοβαρά την υγεία μας, που αποτελεί εμπόρευμα αντί για κοινωνικό αγαθό.

«Εμείς και οι οικογένειές μας βρισκόσαστε αντιμέτωπες με το δεύτερο και σφοδρότερο κύμα της πανδημίας» ανέφερε σε δήλωση της η πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Ειρήνη Πετράκη και συνέχισε τονίζοντας πως «Την ίδια στιγμή που καθημερινά νοσούν χιλιάδες άνθρωποι και εκατοντάδες χάνουν τη  ζωή  τους, η κυβέρνηση, αντί να επιτάξει όλες τις ιδιωτικές κλινικές χαρίζει εκατομμύρια ευρώ στους κλινικάρχες που θησαυρίζουν και αρνούνται να διαθέσουν κλίνες για ασθενείς με κορωνοϊό.»

Κλείνοντας ανέφερε ότι  « Η πανδημία αξιοποιείται για την προώθηση νέων, βάρβαρων, ανατροπών που παρουσιάζονται ως δήθεν «εκσυγχρονισμός», είτε αυτό σχετίζεται με το μαρτύριο που βιώνουμε σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί με την τηλεκπαίδευση και τις συνέπειές της στη μορφωτική υποβάθμιση, είτε -στα εργασιακά- με το αίσχος της νομοθέτησης της 10ωρης εργασίας χωρίς πρόσθετη αμοιβή, με την αύξηση των ωρών των νόμιμων υπερωριών, με την επέκταση της κατάργησης της κυριακάτικης αργίας σε νέους κλάδους και επιχειρήσεις, με τη θεσμοθέτηση του μισθού των 200 ευρώ στο όνομα αντιμετώπισης της ανεργίας. Με το περιτύλιγμα της “ισορροπίας οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, βάζουν το τυρί στη φάκα για να αποδεχτούμε ως εργαζόμενες μητέρες τη σύγχρονη βαρβαρότητα της ζωής- λάστιχο».

Στο κλείσιμο της εκδήλωσης συμπαράστασης και με τους ήχους μουσικής από τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο (παράρτημα Τρικάλων)  παραδόθηκαν  παιδικές ζωγραφιές  στον Πρόεδρο των Νοσοκομειακών γιατρών  Βάϊο Τάσιο και την αναπληρωτή γραμματέα Χριστίνα Τσιαμαντά, εκφράζοντας μέσα από αυτές  την αλληλεγγύη τους.

 

ΣΥΛΛ. ΓΥΝΑΙΚΩΝ Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ (Ο.Γ.Ε.)