Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Ν Τρικάλων-“Υποδείξεις ειδικά από εκείνους που προτάσσουν κατά καιρούς μέσα από τα βουλευτικά γραφεία, το κομματικό ή παραταξιακό συμφέρον, δεν δεχόμαστε”

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ   ΠΡΟΣ : Δημοτικούς υπαλλήλους – Δήμου Τρικκαίων – Δήμου Μετεώρων – Δήμου Πύλης – Δήμου Φαρκαδόνας Συνάδελφοι – σες .

Με αφορμή την ανακοίνωση του συνδυασμού Ανεξάρτητη Δημοκρατική Κίνηση σχετικά με την λειτουργία του Δ.Σ. του Σ.Δ.Υ.Ν.Τ. θέλουμε να επισημάνουμε τα ακόλουθα .

Από της αρχές του 2018 και μετά της εκλογές ο συνδυασμός , Δημοκρατική Κίνηση Δημοτικών υπαλλήλων, καθώς και ο συνδυασμός, Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση, προτείναμε την Γραμματεία στην Ανεξάρτητη Δημοκρατική Κίνηση και πάρα τις πιέσεις δεν την δέχτηκαν, με αποτέλεσμα ο Σύλλογος να εκπροσωπείται τόσα χρόνια χωρίς Γραμματέα.

Είναι πραγματικό λυπηρό , ο πολυπληθέστερος σύλλογος του Νομού Τρικάλων να μην έχει την πλήρη συνδικαλιστική εκπροσώπηση σύμφωνα με το καταστατικό του συλλόγου … !!

Στα 3,5 περίπου χρόνια που βρισκόμαστε στην διοίκηση του Συλλόγου έχουμε καλέσει επανειλημμένα (mail ή τηλεφωνική επικοινωνία) την παραπάνω παράταξη σε όλες τις εκδηλώσεις που αφορούν τον Σύλλογο μας (συγκεντρώσεις σε χώρους των Δήμων του Νομού μας , Βραβεύσεις παιδιών, κοπές πιτών στους Περ. Δήμους, διανομή Χριστουγεννιάτικων πακέτων , επίσκεψη προέδρου ΠΟΕ ΟΤΑ, Αιμοδοσίες, συγκεντρώσεις σε απεργίες , συναντήσεις με Δημάρχους που αφορούσαν προβλήματα συναδέλφων,….) χωρίς να εμφανιστούν σε καμία. Προφανώς δεν τα θεώρησαν τόσο σοβαρά η δεν θα είχαν τον χρόνο για να παραβρεθούν άλλωστε… την σημερινή εποχή που τα συνδικαλιστικά και εργασιακά μας δικαιώματα δέχονται αλλεπάλληλες επιθέσεις και κινδυνεύουν να χαθούν κεκτημένα πολλών ετών !!

Χρειάζεται περίσσιο θράσος να μας κατηγορούν για την συγκεκριμένη συνάντηση ( με την ΑΔΕΔΥ στις 28/6/2021 στον αύλειο χώρο του 11ο Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων ) τη στιγμή που δεν είχαν συμμετοχή σε κανένα άλλο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ , όπως απεργίες ,συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πορεία ,του συλλόγου μας , όπου και αν κλήθηκαν.

Εμείς από την πλευρά μας έχουμε αναδείξει και υπερασπιστεί με << νύχια και με δόντια >> διάφορα προβλήματα των συναδέλφων μας . Υποδείξεις ειδικά από εκείνους που προτάσσουν κατά καιρούς μέσα από τα βουλευτικά γραφεία, το κομματικό ή παραταξιακό συμφέρον, δεν δεχόμαστε !!!

Τέλος, << επικρίσεις συνδικαλιστών >> που στην ανυπαρξία τους προσπαθούν να γαντζωθούν ακόμη και από τα .. μαλλιά τους, << φωνάζοντας >> χωρίς να λένε τίποτα, δεν νομίζουμε πως χρίζουν απάντησης .

Η επιπολαιότητα κάποιων προσφέρει καλές υπηρεσίες ( ελπίζουμε άθελα τους ) σε όσους προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την σημερινή συγκυρία για να θίξουν τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Δεν μπορούμε να επιβάλλουμε σε κανέναν να συμφωνήσει μαζί μας , ή πολύ περισσότερο να ξέρει τι λέμε πριν βγει και αρχίζει και λέει ανοησίες …. !!!

Με εκτίμηση ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ –

Κωστίκας Ευάγγελος – Σιακαβάρας Θεόδωρος – Χελιδώνης Σωτήριος

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ -Τσιαφίτσας Αχιλλέας