Σύλληψη Λαρισαίου με αρχαία και όπλα

Συνελήφθη, σήμερα (03-09-2021) το πρωί στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, ένας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων για εμπλοκή του δράστη σε παράνομες ανιχνεύσεις και ανασκαφές σε διάφορες αρχαιολογικές περιοχές, κυρίως της Θεσσαλίας, διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία του, κατά την οποία βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

τα οποία, σύμφωνα με εκτίμηση αρχαιολόγου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας, εμπίπτουν στη νομοθεσία περί αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Επιπλέον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Επιπρόσθετα, κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των -2.700- δολαρίων Η.Π.Α., την κατοχή και προέλευση του οποίου δεν μπορούσε να δικαιολογήσει ο δράστης, το οποίο βρέθηκε σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.