Συκαλευριά, η μουσταλευριά αλλιώς

Δεν έχετε μούστο αλλά θέλετε να φτιάξετε μουσταλευριά,  σας έχω την λύση συκαλευριά (αφού φτιάχνετε από σύκα.  Η τέλεια γεύση και χωρίς καθόλου ζάχαρη.  Μία γλυκιά κρέμα πολύ γευστική και υγιεινή χωρίς ζάχαρη από αποξηραμένα σύκα.

Υλικά
2,5 λίτρα νερό
400 γρ. αποξηραμένα σύκα
4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
100 γρ. ζάχαρη προαιρετικά
κανέλα προαιρετικά
τριμμένο καρύδι προαιρετικά
Εκτέλεση :
Βάζουμε το νερό και τα σύκα να βράσουν για 10 -15 λεπτά.  Αφήνουμε να κρυώσουν.  Βάζουμε τα σύκα σε μία λεπτή πετσέτα και στύβουμε να βγουν όλα τα υγρά μέσα στο ζουμί που έχουμε στην κατσαρόλα μας, το σουρώνουμε και το βάζουμε να βράσει.
  Σημ.: Το μείγμα είναι γλυκό, αν το θέλετε πιο γλυκό προσθέστε 100 γρ. ζάχαρη.  Μόλις βράσει , σε μία κούπα βάζουμε το κορν φλάουρ με 200 γρ. νερό για να λιώσει και το ρίχνουμε στο μείγμα που βράζει.  Ανακατεύουμε να δέσει.  Τρώγεται με κανέλα και τριμμένο καρύδι αν θέλετε.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε ο φίλος μας George Chatzigiatroudakis.