Συγκίνηση και τιμή στους νεκρούς αξιωματικούς και οπλίτες στην τελετή στο Στρατιωτικό Νεκροταφείο Τρικάλων (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Οι χριστιανοί τα Ψυχοσάββατα για να φέρνουν στη μνήμη τους τα αγαπημένα τους πρόσωπα που έφυγαν από την ζωή, τους τιμούν με μνημόσυνα υπέρ αναπαύσεως των ψυχών τους.

Έτσι και ο Ελληνικός Στρατός έχει καθιερώσει το πρώτο Ψυχοσάββατο του έτους να τελεί το ετήσιο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των πεσόντων στις μάχες του έθνους αλλά και στην εκτέλεση του καθήκοντος και τους τιμούν, όπως συνέβη και το πρωί του Σαββάτου στο Στρατιωτικό Νεκροταφείο Τρικάλων.

Ένα τυπικό, αλλά ουσιαστικό τελετουργικό, πυροβολισμούς, απόδοση τιμών και φυσικά την παρουσία σύσσωμης της πολιτικής, τοπικής και στρατιωτικής ηγεσίας, αλλά κυρίως την συμμετοχή και την παρουσία της κοινωνίας που αποδεικνύει ότι Στρατός και λαός πορεύονται μαζί.

Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης, κ. Χρυσόστομος.

Η αναφώνηση των ονομάτων εκείνων που καταγόταν από την περιοχή απ’ όλες τις περιόδους των αγώνων ήταν συγκλονιστική.

Όλων εκείνων, ανδρών και γυναικών, αξιωματικών και οπλιτών που θυσίασαν την ζωή τους στα πεδία των μαχών, στην εκτέλεση του καθήκοντος αλλά και εκείνων που απεβίωσαν.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με κατάθεση στεφάνων από την Πολιτική και Στρατιωτική ηγεσία του νομού καθώς επίσης και από εκπροσώπους φορέων του νομού.