Συγκέντρωση στην Ράξα και συναντήσεις σε Χαϊδεμένη-Λογγάκι για Παπαστεργίου

dav

Μια ακόμη μεγάλη συγκέντρωση του Δημήτρη Παπαστεργίου.

Αυτή τη φορά στη Ράξα, όπου το βράδυ της Δευτέρας 13 Μαΐου, μετά τη Χαϊδεμένη και το Λογγάκι, η «επανεκκίνηση» συνέχισε περιοδείες και συζητήσεις, επαφές ουσίας με εμπιστοσύνη από τους συνδημότες.
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων αναφέρθηκε στη σημασία που έδωσε επί 5 σχεδόν χρόνια η δημοτική αρχή σε μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις στα χωριά. Ειδικά στη Ράξα, ένα χωριό με παράδοση πολιτική και πολιτιστική, οι παρεμβάσεις αφορούσαν σε αναπλάσεις –αναμορφώσεις (σε εκκλησίες, κτήρια συλλόγου και χορευτικού, νέα παιδική χαρά, ηλεκτροφωτισμός και συντηρήσεις σε πλατείες, αναμεταδότη για την τηλεόραση ). Κυρίως όμως αφορούσαν σε νέο αγωγό ύδρευσης, σε καθαρισμό του υδατορέματος και των καναλιών, σε νέα φρεάτια του δικτύου ομβρίων. Αυτές οι παρεμβάσεις για την καθημερινότητα και τις υποδομές ήταν αντικείμενο της συζήτησης του Δημήτρη Παπαστεργίου με τους κατοίκους, οι οποίοι έθεσαν και νέα αιτήματα. Μαζί με τον κοστολογημένο σχεδιασμό του Δήμου, μαζί με τα έργα που προγραμματίστηκαν, η «Επανεκκίνηση» προχωρά και αλλάζει τον Δήμο μας!
Κάτι που τονίστηκε στη Χαϊδεμένη, όπου οι κάτοικοι αυτού του μικρού χωριού αναγνώρισαν, όχι μόνο την αξία της προβολής του Δήμου μας, αλλά και την αξία των παρεμβάσεων στο χωριό: καθαρισμός του υδατορέματος, συντήρηση παιδικών χαρών, διαμόρφωση αύλειου χώρου στον Ι.Ν. Αγίου Οικουμενίου, συντήρηση ηλεκτροφωτισμού της πλατείας, καθαρισμός υπαρχόντων και τοποθέτηση νέων φρεατίων του δικτύου ομβρίων.
Ενώ στο Λογγάκι, ο Δημήτρης Παπαστεργίου συνομίλησε για αρκετή ώρα με τους κατοίκους  για όλες τις παρεμβάσεις (σε υδατόρεμα, πλατεία, πνευματικό κέντρο με πλακόστρωση), ηλεκτροφωτισμό γηπέδου μπάσκετ και πλατείας, στήριξη του συλλόγου).
Όμως η ουσία είναι το μέλλον. Με άσχημη οικονομική κατάσταση ο Δήμος Τρικκαίων έκανε πάρα πολλά. Με βελτιωμένα τα οικονομικά,, σχεδιάζονται κοστολογημένες δράσεις παντού: από τη λύση στο πρόβλημα της ταχύτητας οχημάτων στη Ράξα, μέχρι την – επιτέλους – σύνδεση του Λογγακίου με το δίκτυο ακαθάρτων. Και από τη διαπλάτυνση του δρόμου Τρίκαλα – Λογγάκι, μέχρι τις λύσεις για διάφορα ζητήματα στη Χαϊδεμένη.
Ο Παπαστεργίου και η δυνατή ομάδα της «Επανεκκίνησης» βρέθηκαν σε κάθε χωριό, μπορούν τώρα να κοιτούν στα μάτια τους κατοίκους και να προχωρούν έργα ουσίας, έργα σημαντικά, έργα βελτίωσης της ζωής των κατοίκων στα χωριά μας.

Από το γραφείο Τύπου του συνδυασμού «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ»

davmde