Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο μπλόκο των αγροτών στο Μεγαλοχώρι-Διαμαρτυρία στην Εφορία Τρικάλων τη Δευτέρα

 

Συγκέντρωση αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε χθες στο μπλόκο των αγροτών στο Μεγαλοχώρι. Στην συγκέντρωση συμμετείχαν  οικογένειες αγροτών,  καθώς και εργαζόμενοι,  αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι κ.α.  προκειμένου να εκφράσουν έμπρακτα τη συμπαράσταση στον αγώνα των αγροτών.Στη συγκέντρωση εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους με αποφάσεις και με παρουσία εκπροσώπων τους  τα εξής σωματεία : Συνδικάτο Εργαζομένων Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Τρικάλων , Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Τρικάλων,, Σύλλογος Μισθωτών Λογιστών Τρικάλων, Σωματείο Αυτοκινητιστών Δημόσιας Χρήσης Εθνικών & Διεθνών Μεταφορών Τρικάλων , Ένωση ΕΒΕ Φαρκαδόνας & περιχώρων , Ένωση ΕΒΕ Καλαμπάκας, καθώς και  το Σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ Τρικάλων, ο Σύλλογος Γυναικών Τρικάλων (μέλος της ΟΓΕ) , η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων.

Επίσης,  παρευρέθησαν συνδικαλιστές εκλεγμένοι σε διοικήσεις συλλόγων και σωματείων της περιοχής καθώς και  οι δημοτικοί σύμβουλοι με τη «Λαική Συσπείρωσης» στο Δήμο Τρικκαίων με επικεφαλής το Γιώργο Καϊκη, και οι  δημοτικοί  σύμβουλοι με τη «Λαική Συσπείρωση»  στην Πύλη Απόστολος  Ζάχος και από την Καλαμπάκα Λεωνίδας Κεραμίδας.

Χαιρετισμοί

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απεύθυναν εκ μέρους του Συνδικάτου  Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Τρικάλων ο πρόεδρός του Γιώργος Λιατίφης, εκ μέρους της ένωσης ΕΒΕ Φαρκαδόνας ο πρόεδρός της Θανάσης Ρίμπας , εκ μέρους των Συνταξιούχων ΙΚΑ ο Θανάσης Καραγιώργος.

«Μία ακόμη μάχη»

Ομιλία στη συγκέντρωση εκ μέρους της ΟΑΣΤ «Η Άνοιξη» πραγματοποίησε ο πρόεδρός της Αποστόλης Θωμόπουλος.

«Η σημερινή μας συγκέντρωση έρχεται ως συνέχεια μιας ακόμα μάχης που δίνουμε όλο το χρόνο και τα προηγούμενα χρόνια και θα συνεχίσουμε να τη δίνουμε ενάντια στην ΚΑΠ της ΕΕ και στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των προηγούμενων κυβερνήσεων, που μας φόρτωσαν με μία σειρά ασήκωτα βάρη, με μια σειρά μέτρα που μας γονατίζουν και στόχο έχουν  να ξεκληρίσουν, εμάς τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους, να συγκεντρώσουν την γη και την παραγωγή στους μεγαλοαγρότες και τους μεγαλοτσελιγκάδες, στους εμποροβιομήχανους και τους κεφαλαιοκράτες» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Θωμόπουλος.

«Είμαστε εδώ και συνεχίζουμε. Μαζί με το δικό μας μπλόκα έχουν στηθεί και στήνονται απ’ άκρη σ’ άκρη σ’ όλη τη χώρα κάθε μέρα. Παράλληλα οργανώνονται μια σειρά δραστηριοτήτων με συγκεντρώσεις, συλλαλητήρια και άλλες αγωνιστικές δράσεις όπως καθορίστηκαν στην πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων που έγινε περασμένο μήνα στη Λάρισα από το συνεπές αγροτικό κίνημα, τις ομοσπονδίες, τους αγροτικούς συλλόγους και τις επιτροπές αγώνα» επισήμανε.

«Η συμπαράσταση του λαού μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε το δίκαιο αγώνα μας» ανέφερε ο κ. Θωμόπουλος

Αγωνιστικός προγραμματισμός

Ο αγωνιστικός προγραμματισμών των αγροτών των Τρικάλων έχει ως εξής:

► ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΓΕΝΑΡΗ,  11πμ,  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

►  ΤΕΤΑΡΤΗ 31 ΓΕΝΑΡΗ,  3:30μμ ,  στα ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ στους ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΠΙΤΙΩΝ & ΧΩΡΑΦΙΩΝ

► ΣΑΒΒΑΤΟ, 3 ΦΛΕΒΑΡΗ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ  ΣΤΗΝ «AGROTICA» (αναχώρηση λεωφορείου 7:30 το πρωί από Τρίκαλα , πλατεία Εθνικής Αντίστασης και 8:00 από Φαρκαδόνα).