Συγκεντρώνουμε καπάκια, βοηθάμε τη Στέλλα να αποκτήσει ένα αναπηρικό αμαξίδιο-Η νέα εκστρατεία του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία «ΑΡΩΓΗ»

Η Στέλλα είναι 37 ετών, είναι μία νέα γυναίκα που ένα τροχαίο ατύχημα την καθήλωσε με τετραπληγία σε αναπηρικό αμαξίδιο. Η ίδια είναι η χαρά της ζωής προσωποποιημένη. Δεν το βάζει κάτω, δεν χάνει την ελπίδα της και συνεχίζει τη ζωή της. Ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Νομού Τρικάλων «ΑΡΩΓΗ» ξεκινά τη νέα του καμπάνια συγκέντρωσης καπακιών για το 2018 με στόχο να αποκτήσει ένα αμαξίδιο η Στέλλα.

Όποιος ενδιαφέρεται να στηρίξει την εκστρατεία, μπορεί να απευθυνθεί στα γραφεία του Συλλόγου (Στρατηγού Σαράφη 44) ή στα τηλέφωνα 2431022605 και 698 3151903. Όσοι βρίσκονται εκτός Τρικάλων επικοινωνήστε με την ΑΡΩΓΗ για να σας πουν πως μπορείτε να στείλετε τα καπάκια

«Όλοι μαζί προσπαθούμε να συγκεντρώσουμε καπάκια, και όπως έχει αποδειχτεί στο παρελθόν γινόμαστε ένας κρίκος για να στηρίξουμε τον συνάνθρωπο» επισημαίνει η πρόεδρος του Συλλόγου Ελένη Καϊμά επισημαίνοντας παράλληλα ότι «ένα αμαξίδιο είναι απαραίτητο για τη ζωή κάποιου που έχει κινητικά προβλήματα».

«Ελπίζουμε και σε αυτή τη νέα προσπάθεια η ανταπόκριση του κόσμου να είναι το ίδιο συγκινητικά μεγάλη με τα προηγούμενα καλέσματά μας και να καταφέρουμε σύντομα να είμαστε σε θέση να παραδώσουμε το αμαξίδιο στη Στέλλα. Καλούμε τον κόσμο κι αυτή την πλευρά να σταθεί αρωγός σε αυτή μας την προσπάθεια. Μία προσπάθεια που έχει στόχο να χαρίσει χαμόγελα κι ελπίδα» επισημαίνει.

Ανθρωπιά, συμπαράσταση, αμέτρητα χαμόγελα κι ελπίδα

3 χρόνια, 40 αναπηρικά αμαξίδια (6 ηλεκτροκίνητα), 3 ορθοστάτες, 2 γερανοί, δεκάδες τόνοι καπάκια, ανθρωπιά και συμπαράσταση, αμέτρητα χαμόγελα κι ελπίδα… Μέσα σε μία πρόταση συνοψίζονται όλα όσα συνέβησαν όλο το προηγούμενο διάστημα με αφορμή το κάλεσμα της ΑΡΩΓΗΣ, του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία, που μπορεί να έχει έδρα τα Τρίκαλα, όμως κατάφερε να ενώσει ανθρώπους από όλη την Ελλάδα σε μία κοινή προσπάθεια. Σχολεία και ΚΑΠΗ, πολιτιστικοί κι αθλητικοί σύλλογοι, γειτονιές και σωματεία, ακόμη κι επιχειρήσεις επιδίδονται με μανία στη συγκέντρωση καπακιών σε ένα πρωτοφανές ανθρωπιστικό κίνημα που σάρωσε τη χώρα από άκρη σε άκρη με πρωτοβουλία των πολιτών, που οργανώθηκαν σιωπηλά για να δώσουν ηχηρή συμπαράσταση στους συμπολίτες με κινητικά προβλήματα.

Η Κωνσταντίνα, ο Βασίλης, , η Ειρήνη, η Πολυτίμη, ο Εφραίμ… και πολλοί άλλοι, παιδιά και νέοι άνθρωποι, υπήρξαν το κίνητρο για να οργανωθεί ένα «κίνημα» από τα Τρίκαλα που στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει, και να προσφέρει χαμόγελα κι ελπίδα σε ανθρώπους που πραγματικά το έχουν ανάγκη. Ένα κάλεσμα μέσω του διαδικτύου ήταν αρκετό και οι ομάδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «πήραν φωτιά». Ένας ολόκληρος μηχανισμός με επίκεντρο την αγάπη προς το συνάνθρωπο κινητοποιήθηκε έχοντας ένα και μοναδικό στόχο: τη συγκέντρωση καπακιών και μπουκαλιών τα οποία «εξαργυρώνονται» σε αναπηρικά αμαξίδια, αλλά και νάρθηκες κι ορθοστάτες κι άλλο εξοπλισμό που είναι απαραίτητος για να διευκολύνει τη ζωή ανθρώπων με αναπηρία…

«Τρία χρόνια μετά ο Σύλλογος συνεχίζει να μαζεύει καπάκια και μπουκάλια με σκοπό να φτιάξουμε μια πόλη προσβάσιμη και να χαρίσουμε χαμόγελα σε μικρά και μεγάλα παιδιά» αναφέρει η πρόεδρος του Συλλόγου Ελένη Καϊμά.