Super αφράτο κέικ με κακάο

Υλικά :

2 κούπες ζάχαρη
1 και 3/4 κούπες αλεύρι
3/4 κούπας κακάο
1 και μισό κ.γ. σόδα
1 και μισό κ.γ. baking
1 κοφτό κ.γ. αλάτι
2 βανίλιες
2 αυγά
1 κούπα γάλα
μισή κούπα σπορέλαιο
1 κούπα βραστό νερό

Εκτέλεση :
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με το σύρμα, εκτός από το νερό που το ρίχνουμε τελευταίο.
Αφού το ρίξουμε, ανακατεύουμε πάλι πολύ καλά.
Ψήνουμε στους 170 για 55 λεπτά.

ΠΡΟΣΟΧΗ γιατί έπαθα ζημιά!!!
Είναι πολύ νερουλή η ζύμη γ’ αυτό να ΜΗΝ την βάλετε σε αποσπώμενη φόρμα…
Το καλύτερο είναι μια κλασική φόρμα 28-30.

Είναι μια συνταγή του Λουκάκου και την είδα στην τρελοκουζίνα της Βασούλας.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/  και στην σελίδαhttps://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).