Studio για χολυγουντιανά γυρίσματα το κέντρο των Τρικάλων-Δεκάδες Τρικαλινοί παρακολούθησαν το θέαμα

Σε στούντιο μετατράπηκε το κέντρο της πόλης των Τρικάλων για τα γυρίσματα της  φιλόδοξης ιταλοαµερικανικής ταινίας δράσης «Born to be murdered» όπου θα πρωταγωνιστήσει  η πόλη των Τρικάλων. Το Χόλιγουντ συστήνει τα… Τρίκαλα µέσα από την ταινία του Ιταλού σκηνοθέτη Ferdinando Cito Filomarino (παραγωγή του Luca Guadagnino) τα γυρίσµατα της οποίας θα γίνουν σε Αθήνα και Τρίκαλα και το σενάριό της βασίζεται σε οµότιτλη νουβέλα που κυκλοφόρησε το 1945. Δεκάδες είναι οι Τρικαλινοί που παρακολούθησαν από μακριά τα γυρίσματα. Στο κέντρο της πόλης από νωρίς το πρωί είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου που ήθελε να δει από κοντά πως γυρίζεται μία ταινία τέτοιου βελινεκούς. Άλλωστε η ευκαιρία ήταν μοναδική!!!Τα γυρίσματα θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι 180 περίπου Τρικαλινοί που πέρασαν από κάστινγκ συμμετέχουν ως κομπάρσοι επί πληρωμή στα γυρίσματα.

Και την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου, το καστ και το συνεργείο θα μεταφερθούν στο κέντρο της πόλης, προς την οδό 25η Μαρτίου και στην οδό Κονδύλη.

«Πρόκειται για μια αγγλόφωνη, Ιταλική παραγωγή,  το σενάριο της οποίας έχει γραφτεί εξολοκλήρου για την Ελλάδα και συγκεκριμένα για την πόλη των Τρικάλων, τα Μετέωρα και τα Ζαγόρια και κεντρικές περιοχές της Αθήνας. Πρόκειται για μια σύγχρονη ταινία κοινωνικό θρίλερ καταδίωξης τα γυρίσματα της οποίας στα Τρίκαλα θα έχουν διάρκεια 5 ημέρες και συγκεκριμένα οι τοποθεσίες στις οποίες πραγματοποιούνται τα γυρίσματα είναι ο Σιδηροδρομικός σταθμός των Τρικάλων καθώς και το σημείο της διάβασης των σιδηροδρομικών γραμμών, η κεντρική πλατεία και η στοά επί της Κονδύλης» μας πληροφορεί η αρμόδια αντιδήμαρχος Σοφία Αλεστά.

Σχετικά με την ταινία

Πρόκειται για μια αμερικανο-ιταλική κινηματογραφική παραγωγή, του γνωστού σκηνοθέτη των «Suspiria» και «Call Me By Your Name», Λούκα Γκουαντανίνο, για τη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινίας του Φερντινάντο Κίτο Φιλοµαρίνο. Το φιλµ θα είναι µια αµερικανική περιπέτεια µε ρυθµό και έντονη δράση, αλλά δεν ανακοινώνονται ακόµη οι πρωταγωνιστές της. Αναφέρεται, ωστόσο, ότι θα είναι «ονόµατα πρώτης γραµµής» και ότι θα είναι έτοιµη να βγει στις κινηµατογραφικές αίθουσες σε περίπου έναν χρόνο από σήµερα.

Την παραγωγή κάνει ο επίσης Ιταλός Λούκα Γκουαντανίνο, γνωστός από τις ταινίες «Suspiria» (2018) και «Call me by your name» (2017), που σκηνοθέτησε ο ίδιος µε βοηθό τον Φιλοµαρίνο. Ο τελευταίος γεννήθηκε στο Μιλάνο και σπούδασε στη Βοστώνη, στο Λονδίνο και ιστορία-θεωρία του κινηµατογράφου στην Μπολόνια.

Με τον Γκουντανίνο έχουν συνεργαστεί επίσης στο φιλµ «I am love», που είχε µια πετυχηµένη πορεία στις ΗΠΑ, ενώ η µικρού µήκους ταινία του «Diarchy» του έδωσε το 2010 ένα από τα βραβεία στο 63ο Φεστιβάλ του Λοκάρνο.

Η ελληνική εταιρεία παραγωγής Faliro House Productions, που µεταξύ άλλων είχε συµµετάσχει στον «Αστακό» του Γιώργου Λάνθιµου, στο «Chevalier» της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη, στην «Αρχαιολόγο» του Κίµωνα Τσακίρη κ.α., είχε αναλάβει το κάστινγκ για κοµπάρσους που έγινε στον ∆ηµοτικό Κινηµατογράφο του Μύλου Ματσόπουλου. Η ίδια εταιρεία είχε συνεργαστεί µε τον Φιλοµαρίνο στην πρώτη του ταινία, «Αντωνία», το 2015, ενώ το «Born to be murdered» είναι η δεύτερη µεγάλου µήκους ταινία του.