Strawberry Cheesecake

Strawberry Cheesecake

 

Υλικά για την κρούστα :

1 πακέτο μπισκότα πτι-μπέρ θρυμματισμένα στο μούλτι,

3/4 (180γρ) του πακέτου βούτυρο ή μαργαρίνη , λιωμένη ελαφρά,

Υλικά για την γέμιση:

3 πακέτα τυρί κρέμα , (τα μικρά ) των 200γρ.

1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη (200γρ)

3 αυγά

110 γρ σαντιγί

200γρ. γιαούρτι στραγγιστό

2 βανίλιες σε σκόνη ( ή 1 εκχύλισμα βανίλιας tspn )

Υλικά για την επικάλυψη:

Κεράσι ή φράουλα κομπόστα.  (Μπορείτε ωστόσο να χρησιμοποιήσετε φρέσκα φρούτα  ο τρόπος για να τα παρασκεύασετε είναι ο εξής : θα τα βράσετε σε μικρή κατσαρόλα , προσθέτοντας ένα ποτήρι νερό. Αφού πάρουν μια βράση, προσθέστε ένα μικρό κρασοπότηρο κρύο νερό στο οποίο θα έχετε ανακατέψει ένα γεμάτο κουτάλι του γλυκού κορν φλαουερ και αφήστε το να βράσει μέχρι να δέσει το σιρόπι αρκετά. Αφήστε τα να κρυώσουν και απλώστε τα πάνω στο Cheesecake .

Εκτέλεση :

Α 1 . Ανακατέψτε τα μπισκότα και το βούτυρο , και «πιέστε» τα στο ειδικό ταψί για να σχηματίσουν κρούστα στο κάτω μέρος . Ψήστε την κρούστα μέχρι να ροδίσει ελαφρά , περίπου για 12′ .Αφήστε την να κρυώσει .

2 . Σε ένα μπολ χτυπήστε την σαντιγί με το γαλα (ακολουθώντας τις οδηγίες χρήσης για όποια σαντιγί επιθυμείτε) μέχρι να αφρατέψει και τοποθετήστε την στο ψυγείο για 10 λεπτά .

Β. 1. Σε άλλο μπολ , χτυπήστε το τυρί κρέμα μέχρι να γίνει αφράτο .

2 .Προσθέστε ένα φλιτζάνι ζάχαρη , το γιαούρτι και τις βανίλιες . Σταδιακά προσθέστε την κρύα σαντιγί.

3. Προσθέστε τα αυγά , ένα την φορά αφού συνεχίζετε να χτυπάτε την κρέμα. Περιχύσετε την κρέμα στο ταψί με την κρούστα . Ψήστε στους 180 βαθμούς C για 25 έως 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια . Τοποθετήστε το Cheesecake στο ψυγείο για 5 ή περισσότερες ώρες πριν από το σερβίρισμα .

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Αλεξάνδρα Λαβίδα.