Στους ρυθμούς του 14ου ημιμαραθωνίου «Θανάσης Σταμόπουλος» τα Τρίκαλα… Μια γιορτή του αθλητισμού με μεγάλη ανταπόκριση

Μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού διοργανώθηκε σήμερα στα Τρίκαλα. Η συμμετοχή ήταν εντυπωσιακή και η πόλη κινήθηκε στους ρυθμούς του 14ου ημιμαραθώνιου «Θανάσης Σταμόπουλος» με την διαδρομή Καλαμπάκα-Τρίκαλα.

Εκατοντάδες ήταν οι συμμετέχοντες, δρομείς κι όχι μόνο,  κάθε ηλικίας και φύλου κατατάσσοντας του στον πιο  επιτυχημένο και  μεγαλύτερος περιφερειακό αγώνας της Ελλάδας! Μια διοργάνωση που υλοποιήθηκε με επιτυχία και χωρίς προβλήματα με τη σημαντική συνδρομή του Συλλόγου δρομέων Τρικάλων, και πολλών άλλων φορέων που βοήθησαν.

Κάθε Μάρτιο, ο Σύλλογος Δρομέων Τρικάλων, διοργανώνει τον Αγώνα Δρόμου  21K Challenge Καλαμπάκα-Τρίκαλα, στη μνήμη του δρομέα και ιδρυτικού μέλους Θανάση Σταμόπουλο. Η διαδρομή ξεκινά από την πόλη της Καλαμπάκας, η οποία βρίσκεται στους πρόποδες των παραμυθένιων Μετεώρων που αποτελούν μνημείο της Παγκόσμιας Φυσικής Κληρονομιάς της UNESCO και τερματίζει στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων.
Η φύση της διαδρομής, με περίπου 100μ συνολικής κατηφορικής κλίσης σε όλο το μήκος της, την κατατάσσει ως μία από τις γρηγορότερες σε όλη την Ευρώπη, με ρεκόρ επίδοσης 1:05:41.
Οι αθλητές ξεκίνησαν την διαδρομή από την Καλαμπάκα και νωρίς το μεσημέρι, άρχιζαν να τερματίζουν στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων.
Η διοργάνωση ξεκίνησε με δεκάδες λευκά μπαλόνια που αφέθηκαν στον Τρικαλινό ουρανό, στη μνήμη των αδικοχαμένων παιδιών του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη.