Στους 6 πρώτους της Generation N τοGEΑBIT του 18χρονου Τρικαλινού εφευρέτη Βαγγέλη Καραθάνου

Την έκτη θέση ανάμεσα σε 19 υποψηφίους (άτομα και ομάδες) κατέλαβε η εφεύρεση Geabit του 18χρονου Τρικαλινού Βαγγέλη Καραθάνου.H Generation N είναι η γενιά που με τη δράση της, τη στάση της και τις σκέψεις της αλλάζει τον κόσμο. Η Generation N δημιουργείται κάθε χρόνο από την Nissan, μια εταιρεία που έχει την καινοτομία στο DNA της, θέλοντας να στηρίξει τους νέους που καινοτομούν και διαπρέπουν.Είναι μια διάκριση που δείχνει το πόσο καινοτόμο είναι το geabit και το πως θα επαναπροσδιορίσει τον τρόπο με τον οποίο καλλιεργούνται οι καρποί.

Η Nissan διενήργησε διαγωνισμό που έληξε στις 15 Μαΐου όπου μέσω ψηφοφορίας αναδείχθηκαν οι 10 με τις περισσότερους ψήφους (δείτε τα αποτελέσματα εδώ). Η εταιρεία προσφέρει ένα αυτοκίνητο Nissan για έναν ολόκληρο χρόνο, που θα βοηθήσει στο να συνεχίσουν το έργο τους με περισσότερη ευκολία.

Ο Ευάγγελος Καραθάνος δημιούργησε το «Geabit», μια συσκευή που επιτρέπει στον αγρότη να παρακολουθεί εξ’ αποστάσεως τη θερμοκρασία, την υγρασία και τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην καλλιέργεια, βοηθώντας να αυξήσει τη σοδειά του και να κρατήσει υγιή τα φυτά. Μπορεί να ειδοποιήσει τον πλησιέστερο Πυροσβεστικό Σταθμό σε περίπτωση που αντιληφθεί φωτιά ή καπνό και η τεχνητή της νοημοσύνη παρέχει την δυνατότητα της πρόβλεψης ασθενειών σύμφωνα με τα δεδομένα που λαμβάνει από το περιβάλλον σε συνδυασμό με πληροφορίες που λαμβάνει από τον αγρότη. Η «Geabit» έχει ήδη ξεχωρίσει σε διεθνείς εκθέσεις και φιλοδοξεί να γίνει γνωστή, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Ο Ευάγγελος είναι ένας από τους εκπροσώπους της GenerationN.