Στον… πυρετό του δεύτερου γύρου εκλογών τα… μισά Τρίκαλα

Στις κάλπες προσέρχονται οι ψηφοφόροι την Κυριακή για να αναδείξουν τους Δημάρχους Μετεώρων και Πύλης

Μπορεί στα Τρίκαλα και στην Πύλη οι εκλογές για την ανάδειξη Δημάρχων να ολοκληρώθηκαν την πρώτη Κυριακή με τη θριαμβευτική επανεκλογή τόσο του νυν Δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, όσο και του νυν Δημάρχου Πύλης Κώστα Μαράβα που τα υψηλά τους ποσοστά τους 57,42% και 52,04% τους έδωσαν άνετη επικράτηση, εντούτοις, οι δημοτικές εκλογές στο Νομό δεν τελείωσαν καθώς στον β’ γύρο περνούν οι έτεροι Δήμοι Πύλης και Καλαμπάκας.

Τα αποτελέσµατα έχουν αφήσει ανοιχτούς λογαριασµούς για την επόµενη Κυριακή στους δύο από τους 4 Δήμους του Νομού Τρικάλων. Τα μισά… Τρίκαλα προσέρχονται και πάλι στις κάλπες για την ανάδειξη των Δημάρχων Μετεώρων και Φαρκαδόνας.

Στον Δήμο Μετεώρων

Στον Δήμο Μετεώρων η ανάδειξη του Δημάρχου θεωρείται ντέρμπι καθώς τους δύο υποψηφίους χωρίζει απόσταση περίπου 6 ποσοστιαίων μονάδων και λιγότερες από 1.000 ψήφους. Στον πρώτο γύρο συμμετείχαν 4 συνδυασμοί, ψήφισαν 20.599 ψηφοφόροι (ποσοστό 57,01%) , βρέθηκαν 19.715 έγκυρα ψηφοδέλτια και τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Στον β’ γύρο την Κυριακή 2 Ιουνίου θα αναμετρήσουν τις δυνάμεις τους ο νυν Δήμαρχος Μετεώρων κι επικεφαλής του συνδυασμού «Δύναμη Ευθύνης» Χρήστος Σινάνης με τον Θοδωρή Αλέκο επικεφαλής του συνδυασμού «Νέο Ξεκίνημα-Ανεξάρτητος Δήμος».

Στον Δήμο Φαρκαδόνας

Στον Δήμο Φαρκαδόνας ο νυν Δήμαρχος Θανάσης Μεριβάκης δεν κατάφερε να συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσοστό με αποτέλεσμα να μείνει εκτός δεύτερου γύρου, καταλαμβάνοντας την 3η θέση.

Στον πρώτο γύρο συμμετείχαν 5 συνδυασμοί, ψήφισαν 10.083 ψηφοφόροι (ποσοστό 53,78%) , βρέθηκαν 9.566 έγκυρα ψηφοδέλτια και τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Στον β’ γύρο θα «κονταροχτυπηθούν» οι κ.κ. Σακελλαρίου και Μπαγιώτης με στόχο την επικράτησή τους. Η κάλπη θα αναδείξει το νέο Δήμαρχο την Κυριακή.

Επισήμανση

Στον δεύτερο γύρο, την προσεχή Κυριακή 2 Ιουνίου 2019, θα αναδειχτούν οι δήμαρχοι 226 δήμων της χώρας συνολικά, μεταξύ των οποίων οι Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Πατρέων, Πειραιώς, Ηρακλείου Κρήτης, Λαρισαίων και πολλών δήμων του λεκανοπέδιου Αττικής. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και οι Δήμοι Μετεώρων και Φαρκαδόνας.

Διεργασίες

Από εκείνους που γνωρίζουν από εκλογές ο β’ γύρος θεωρείται πιο δύσκολος από τον πρώτο καθώς πλέον το «παιχνίδι» παίζεται σε επίπεδο συμμαχιών και διεργασιών. Όπως είναι φυσικό τα επιτελεία των υποψηφίων έχουν «πάρει φωτιά» προκειμένου να μη χάσουν τη δημαρχεία όντως τόσο κοντά. Οι ψηφοφόροι και η κάλπη της Κυριακής θα αναδείξει τον επόμενο Δήμαρχο τόσο στον Δήμο Μετεώρων, όσο και στον Δήμο Φαρκαδόνας.

Πηγή: Εφημερίδα “Έρευνα”