Στόχος η ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος του Νομού Τρικάλων-Παρουσία της Έλενας Κουντουρά η παρουσίαση του Επιχειρησιακού Σχεδίου Τουριστικής Ανάπτυξης 

Το Επιχειρησιακό Σχέδιο Τουριστικής Ανάπτυξης Π.Ε. Τρικάλων παρουσιάστηκε το απόγευμα της Παρασκευής παρουσία  της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά, παραγόντων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, του Επιμελητηρίου Τρικάλων και των τεσσάρων Δήμων του νομού, Τρικκαίων, Καλαμπάκας, Πύλης και Φαρκαδόνας.Η χάραξη μιας ενιαίας στρατηγικής, με μοναδικό σκοπό την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος και την αύξηση των τουριστών στο νομό Τρικάλων αποτελεί από τους βασικούς στόχους του Επιχειρησιακού Σχεδίου το οποίο εκπονήθηκε από την εταιρία TOPOSOPHY και το ανέλυσαν ενδελεχώς οι  εκπρόσωποί της. Επιμελητήριο Τρικάλων, Περιφέρεια Θεσσαλίας, Δήμοι κι άμεσα εμπλεκόμενοι με τον Τουρισμό συμβάλουν προς αυτή την κατεύθυνση μέσω της σύστασης ενιαίου τουριστικού φορέα.

Η ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος του Νομού είναι  η  προσέλκυση μεγαλύτερου όγκου τουριστών σε όλο το φάσμα του εκμεταλλευόμενοι τα πλεονεκτήματα του όπως αξιοθέατα και μνημεία.

Προώθηση προγραμμάτων

Άλλωστε, όπως ανέφερε η κ. Κουντουρά  ο νομός και η Θεσσαλία διαθέτει όλα τα συγκριτικά φυσικά πλεονεκτήματα και μπορεί να υποστηρίξει τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο, και διαρκή τουριστική ανάπτυξη με όρους βιωσιμότητας όλα τα επόμενα χρόνια.

Στόχος του Υπουργείου είναι να προωθηθούν προγράμματα που καταρτίστηκαν και υλοποιούνται για την επιμήκυνση της θερινής τουριστικής περιόδου και τη στήριξη της τουριστικής κίνησης όλο τον χρόνο, την ανάπτυξη και προώθηση νέων προορισμών και θεματικών εμπειριών, την ανάδειξη των δυνατοτήτων για νέες επενδύσεις σε συνεργασία πάντα με  την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τους Δήμους, τα Επιμελητήρια, τους αναπτυξιακούς και τουριστικούς φορείς, τις Ενώσεις Ξενοδόχων, και τον ιδιωτικό τομέα.

«Ο τουρισμός στηρίζει την εθνική οικονομία»

«Ο τουρισμός στηρίζει την εθνική μας οικονομία, με άμεση και έμμεση συμβολή που ξεπερνά το 20% του ΑΕΠ και μπορεί να φτάσει 21%, 22%, ανέφερε  η  Υπουργός Τουρισμού τονίζοντας πως γίνεται συντονισμένη προσπάθεια ανάπτυξης.