Στο στόχαστρο απατεώνων επαγγελματίες των Τρικάλων-Μαρτυρία

Απατεώνες επιχειρούν να αποκομίσουν κέρδη προσεγγίζοντας επαγγελματίες της πόλης. Προσποιούνται πελάτες και συνεργάτες και κλέβουν κωδικούς για να μπορούν μετά να πάρουν χρήματα από λογαριασμούς. Όπως μας λέει γνωστός επαγγελματίας πριν λίγες μέρες δέχθηκε τηλεφώνημα από δήθεν πελάτη του. Αφού έκανε παραγγελία, τον ξανακάλεσε να τον ενημερώσει ότι υπήρχε ένα πρόβλημα με την κατάθεση και του ζήτησε να του δώσει τον αριθμό της κάρτας του για να βάλει μέσω κάρτας τα χρήματα. Μάλιστα είχαν χρησιμοποιήσει το viber για να προσεγγίσουν γνωστούς από τις επαφές του. Ο επαγγελματίας αντηλήφθηκε την απάτη νωρίς πριν καταφέρουν να κάνουν οποιαδήποτε κίνηση. Κατήγγειλε το γεγονός στην Αστυνομία και πήρε όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Εκείνο που του έκανε εντύπωση είναι η άνεση που του μιλούσαν. Ήταν τόσο πειστικοί και προσποιούνταν τόσο καλά τον πελάτη του που πάνω στη δουλειά δεν του κίνησαν καμία υποψία. Ωστόσο στόχος ήταν να υποκλέψουν τους κωδικούς του.

Οι επαγγελματίες θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί καθώς πριν λίγο καιρό παρόμοια περιστατικά εξαπάτησης είχαν συμβεί και με αρτοποιούς που μάλλιστα την πάτησαν κι έχασαν χρήματα.