Στις 6 Οκτωβρίου η εκλογή του νέου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων

Στις 6 Οκτωβρίου αναμένεται να γίνει η εκλογή του νέου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων στη φερώνυμη χηρεύουσα Μητρόπολη. Σύμφωνα με έγγραφο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος που απεστάλει σε όλους τους Μητροπολίτες, από 3 έως 6 Οκτωβρίου 2017 συνέρχεται στην τακτική της Συνεδρία η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος.Κατά τη θεματολογία της ημερησίας διατάξεως στις 6 Οκτωβρίου, ημέρα Παρασκευή το σώμα θα εκλέξει το νέο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων, σε διαδοχή του Μακαριστού Σεραφείμ όπως αποκαλύπτεται σε σχετικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας arxon.gr.

Πάντως στις προτιμήσεις των υποψηφίων προηγούνται από την τοπική κοινωνία ο Πρωτοσύγκελος της ΙΜ Σταγών και Μετεώρων Αρχιμανδρίτης Νήφων Καψάλης-υποψηφιότητα που ζητήθηκε από τους φορείς της περιοχής να προκριθεί και στηριχθεί από τον Μακαριότατο-ενώ στις προτιμήσεις του κ. Ιερώνυμου περιλαμβάνονται και εκείνες του Αρχιγραμματέα της ΙΣ Επισκόπου Μεθώνης Κλήμη και του Αρχιμανδρίτη της Μητροπόλεως Μεσσηνίας Θεόκλητου.

O Αρχιεπίσκοπος φέρεται να έχει αποκαλύψει σε όλους τους Ιεράρχες ότι την τελική του απόφαση για την πρόταση που θα καταθέσει στην Ιερά Σύνοδο θα γνωστοποιήσει το βράδυ του Σταυρού ήτοι στις 14 Σεπτεμβρίου.