Στις 4 Φεβρουαρίου η επίσημη πρώτη του «ΘΕΛΩ» στα Τρίκαλα-Η παρουσίαση θα γίνει από την Τρικαλινή πρόεδρό του Κορίνα Λιούτα

«Επιθυμία μου είναι το πρώτο παράρτημα πανελλαδικά να γίνει στην ιδιαίτερη πατρίδα μου» τονίζειΤο Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη επίσημη παρουσίαση του αστικού μη Κερδοσκοπικού Σωματείου “ΘΕΛΩ” στα Τρίκαλα. Η εκδήλωση  θα γίνει στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων στις 18.00  θα είναι ανοιχτή στο κοινό κι εκτός από την παρουσίαση του Φορέα, θα ανακοινωθούν και οι πρώτες κοινωνικές συνέργειες με Φορείς της Περιοχής μας, καθώς κι ένας μικρός αρχικός πυρήνας μελών στα Τρίκαλα, που θα στελεχώσουν εθελοντικά αυτή τη σημαντική κοινωνική δικτύωση.

Έτσι, θα μπορούν πολύ σύντομα να χρησιμοποιήσουν τις υπάρχουσες δομές υποστήριξης και συμβουλευτικής και οι κάτοικοι των Τρικάλων, αξιοποιώντας το επιστημονικό δυναμικό των επιστημόνων Υγείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας που έχει δημιουργηθεί και συνεργάζεται ήδη εθελοντικά με το “ΘΕΛΩ”

Η Τρικαλινή πρόεδρος του ΘΕΛΩ Κορίνα Λιούτα

Η παρουσίαση στα Τρίκαλα έρχεται μετά την πρόσφατη επιτυχημένη παρουσίαση του αστικού μη Κερδοσκοπικού Σωματείου “ΘΕΛΩ” στο ΜONEY SHOW της Αθήνας στο Hilton Athens Hotel.  Όπως ανακοίνωσε η Τρικαλινή Πρόεδρος του “ΘΕΛΩ” Κορίνα Λιούτα, επιθυμία της είναι το πρώτο παράρτημα του “ΘΕΛΩ” πανελλαδικά να γίνει στην ιδιαίτερη Πατρίδα της.

Τι είναι το «ΘΕΛΩ»

Το ΘΕΛΩ είναι ένα νεοσύστατο Αστικό Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που παρέχει αφιλοκερδώς υπηρεσίες στο χώρο της Υγείας, της Πρόνοιας και της Κοινωνικής Ασφάλισης με σχέδιο δράσης κι ανάπτυξης σε όλη την ελληνική επικράτεια και στο εξωτερικό με την ίδρυση παραρτημάτων.

Στόχος του είναι η κοινωνική προσφορά στον τομέα της σχέσης των πολιτών με τους φορείς υγείας, με τη δημιουργία ενός εξανθρωπισμένου δικτύου εθελοντών και υπηρεσιών. Μία πρωτοβουλία που θα ρίχνει γέφυρες και δεσμούς συνεργασίας και σύνθεσης με συνέργειες αδελφοποίησης ανάμεσα σε κάθε οργανισμό κι άνθρωπο.

Κοινωνική καινοτομία στο χώρο της υγείας

Σύμφωνα με την κ. Λιούτα η πρωτοβουλία αυτή αφορά μια κοινωνική καινοτομία στο χώρο της Υγείας, που δημιουργεί για πρώτη φορά μια “γέφυρα” διαμεσολάβησης μεταξύ Πολιτών και των Οργανωμένων Φορέων Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης αφιλοκερδώς, χωρίς κανένα πνεύμα ανταγωνισμού, μέσα από ένα εξανθρωπισμένο δίκτυο εθελοντών και υπηρεσιών.

«Το ΟΡΑΜΑ του “ΘΕΛΩ” όπως είπε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος του, είναι η δημιουργία δομών- παραρτημάτων “Συμβουλευτικής – Ενσυναίσθησης – Διαμεσολάβησης” (ΣΕΔ) σε ολόκληρη την Ελλάδα, προωθώντας μια ευρύτερη κοινωνική δικτύωση που θα διευκολύνει τους ανθρώπους, ώστε να κινούνται με ασφάλεια στο υπάρχον σύστημα Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης» επισημαίνει.

Από την πρόσφατη επιτυχημένη παρουσίαση του αστικού “ΘΕΛΩ” στο ΜONEY SHOW της Αθήνας στο Hilton Athens Hotel

Θεματικοί άξονες

Οι θεματικοί άξονες της δράσης του “ΘΕΛΩ” όπως εξηγεί ο Διευθυντής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας κ Γιώργος Γαμπιεράκης, αφορούν στους τομείς Υγείας – Κοινωνικής Ασφάλισης – Πρόνοιας – Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Εκπαίδευσης και Εθελοντισμού, ενώ επισημαίνει τη σημαντική διάσταση του οργανωμένου Εθελοντισμού για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στην επιστημονική κοινότητα της Υγείας.

Που απευθύνεται το ΘΕΛΩ

Το ΘΕΛΩ απευθύνεται σε όλους τους πολίτες της Ελλάδας και του εξωτερικού, οι οποίοι έχουν ανάγκη βοήθειας ανθρωπιστικής,, επισιτιστικής, συμβουλευτικής δικτύωσης, πρόσβασης στην Πρωτοβάθμια , Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια περίθαλψη, ΑΜΕΑ, συλλόγους, σωματεία ασθενών, στην κοινότητα και γειτονιά , στους ΟΤΑ, ΜΚΟ, σε μετανάστες  και  σε πληγείσες περιοχές με το πρόγραμμα «Διαχείρισης Κρίσεων και τον Διευκολυντή Υγείας» (Μental Health Facilitator – M HF).

Όραμα

Όραμα του ΘΕΛΩ αποτελεί η δημιουργία δομών Συμβουλευτικής-Ενσυναίσθησης-Διαμεσολάβησης (ΣΕΔ) σε ολόκληρη την Ελλάδα μέσα από μία κοινωνική δικτύωση που θα διευκολύνει τους ανθρώπους ώστε να κινούνται με ασφάλεια στο υπάρχον σύστημα Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης για τους ασθενείς, τους ασφαλισμένους και τους άπορους συμπολίτες μας.

Δημοσιευμένο στη ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ