Στην… κατάψυξη ο Νομός και τα επόμενα 24ωρα-Χιόνια προβλέπονται τις επόμενες ώρες στα Τρίκαλα

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας τα τελευταία 24ωρα  είναι η εντυπωσιακή πτώση της θερμοκρασίας στο σύνολο της χώρας. Τα Τρίκαλα δεν αποτελούν εξαίρεση και μάλιστα ορεινές περιοχές του Νομού έχουν σημειώσει αρνητικό ρεκόρ θερμοκρασιών που αγγίζουν και ξεπερνούν τους -15 βαθμούς Κελσίου.Από ό,τι φαίνεται η εικόνα και οι καιρικές συνθήκες θα είναι ίδιες και τα επόμενα 24ωρα καθώς ο καιρός σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις δεν πρόκειται να αλλάξει. Τουλάχιστον όχι μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Ανάλογη θα είναι η εικόνα και τις επόμενες μέρες μέχρι την Παρασκευή με το θερμόμετρο να κινείται κάτω από το 0 κι οριακά πάνω από αυτό. Μάλιστα τις επόμενες ώρες αναμένεται ασθενής χιονόπτωση, ενώ χιόνι θα πέσει την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Ειδικότερα, οι επόμενες μέρες αναμένεται να είναι έντονα ψυχρές, και μάλιστα οι περισσότερες περιοχές θα βρεθούν υπό ολικό παγετό, με τη θερμοκρασία κατά τη διάρκεια του 24ώρου να μην υπερβαίνει τους 0 oC. Πέρα από τα περισσότερο προφανή προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσει ο παγετός, η επικράτηση ακραίων θερμοκρασιών μπορεί να αποτελέσει επικίνδυνο παράγοντα και για τον ανθρώπινο οργανισμό, υποβάλλοντας αυτόν σε θερμική (ψυχρή) επιβάρυνση. Για αυτό και οι πολίτες πρέπει να λάβουν τα μέτρα τους.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τόσο χαμηλές θερμοκρασίες έχουμε να δούμε στο Νομό από το 2000 οπότε και το θερμόμετρο έδειξε πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν.

Ειδικότερα, η εικόνα του καιρού σύμφωνα με το meteo.gr έχει ως εξής: