Στιγμές ηρεμίας στην Αστυπάλαια

Αν είστε από αυτούς που ζητούν στιγμές ηρεμίας, μακριά από την πολυκοσμία του καλοκαιριού, σε ένα γραφικό νησί με παραλίες με καταγάλανα νερά, η Αστυπάλαια είναι σίγουρα μια από τις καλύτερες επιλογές.

Πρόκειται για ένα νησί που μπορείς να απολαύσεις κάθε γωνιά του ακόμη και στην καρδιά του καλοκαιριού, μακριά από πολύβουα μέρη και χιλιάδες επισκέπτες. Σημαντικά αξιοθέατα, πεντακάθαρες παραλίες, γραφικοί οικισμοί και φιλόξενοι κάτοικοι: Αυτά είναι μόνο κάποια από αυτά που θα βρείτε στο όμορφο νησί των Δωδεκανήσων.

Η Μαλτεζάνα ή Ανάληψη, βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα μακριά από τη Χώρα της Αστυπάλαιας και για να φτάσετε εκεί περνάτε από το Στενό, την πιο στενή λωρίδα γης του νησιού.

Είναι ένα γραφικό ψαροχώρι, που κατοικείται χειμώνα – καλοκαίρι και στο οποίο θα βρείτε αρκετά καταλύματα, ταβέρνες και καφετέριες.

Η παραλία του, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, είναι με πεντακάθαρα γαλανά νερά και με ψιλή άμμο.

Έχει ενδιαφέρον: Στο νησί υπάρχουν πολλά και σημαντικά αξιοθέατα, με το κάστρο της Αστυπάλαιας να ξεχωρίζει.  Αξίζει επίσης να επισκεφθείτε το κάστρο του Αι Γιάννη, την εκκλησία της Παναγίας της Πορταΐτισσας, αλλά και τα σπήλαια με τους σταλακτίτες και τους σταλαγμίτες.

Τι να δοκιμάσουμε: Ο επισκέπτης της Αστυπάλαιας το μόνο που μπορεί να τρώει συνέχεια, αφού υπάρχει σε αφθονία είναι τα ολόφρεσκα ψάρια και τα θαλασσινά, που φέρνουν οι ψαράδες κάθε πρωί.

Επίσης θα βρείτε το διάσημο χλωροτύρι, παξιμάδια, γαλατοκούλουρα και μέλι.

info

Φωτογραφίες:  www.astipalea.org

πηγή :http://www.mariailiaki.gr/14422-%CE%BC%CE%B1%CE%BB%CF%84%CE%B5%CE%B6%CE%AC%CE%BD%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%AD%CF%82-%CE%B7%CF%81%CE%B5%CE%BC%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%87%CE%B1%CE%BB%CE%AC%CF%81%CF%89/