TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Διατροφή

Σταματήστε να τρώτε το “καθαρό μέρος” του ψωμιού που μόλις αρχίζει να μουχλιάζει: Δεν είναι ασφαλές!

Φεβ 7, 2022
in Διατροφή
Σταματήστε να τρώτε το “καθαρό μέρος” του ψωμιού που μόλις αρχίζει να μουχλιάζει: Δεν είναι ασφαλές!
Share on FacebookShare on Twitter

Η σπατάλη φαγητού πρέπει να αποφεύγεται. Αλλά η πολυάσχολη καθημερινότητα κάνει εύκολο να χάσετε τον έλεγχο του τι λήγει στο ντουλάπι της κουζίνας.

Υπάρχουν μερικά τρόφιμα τα οποία φαίνεται ξεκάθαρα σε τι φάση αποσύνθεσης βρίσκονται. Αλλά μερικά μπορεί να είναι πολύ πιο δυσδιάκριτα.

Εάν έχετε κόψει ή απομακρύνει ποτέ τα πράσινα κομματάκια σε ένα κομμάτι ψωμί με λίγη μούχλα, για να φάτε το “καθαρό μέρος”, τότε έχετε κάνει σοβαρό λάθος.

Το μεγαλύτερο μέρος της μούχλας που επηρεάζει τα τρόφιμα είναι ένας τύπος μύκητα. Οι μύκητες ευδοκιμούν σχεδόν σε κάθε περιβάλλον. Η μούχλα που δημιουργείται στο ψωμί εξαιτίας μυκητών, είναι στην πραγματικότητα ένας τύπος αμοιβάδας.

Ανάλογα με την τροφή, η μούχλα μπορεί να εισχωρήσει βαθιά στον πυρήνα της χρησιμοποιώντας μια σειρά από ρίζες. Αυτές εξαπλώνονται πολύ εύκολα μέσω των μαλακών τροφών, όπως το ψωμί.

Μερικά είδη μούχλας είναι ασφαλή για κατανάλωση και επιλέγονται ακόμη και από τον άνθρωπο για κατανάλωση, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία των “μπλε” τυριών και της σάλτσας σόγιας. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά άλλα είδη μούχλας που πρέπει να αποφευχθούν.

Εάν φάτε τα ορατά καρποφόρα σώματά τους ή τις υφές που κρύβονται από κάτω, θα μπορούσατε να βρεθείτε σε επείγουσα ιατρική κατάσταση.

Δυστυχώς, όσον αφορά το ψωμί, είναι σχεδόν απίθανο να έχει μολυνθεί μόνο μία φέτα μέσα στην συσκευασία.

Η ορατή μούχλα υποδηλώνει ότι ο μύκητας έχει φτάσει στο αναπαραγωγικό στάδιο, παράγοντας σπόρια που θα αρχίσουν εύκολα και γρήγορα να διαπερνούν το υπόλοιπο ψωμί.

Αν και είναι αλήθεια ότι θα μπορούσατε να είστε τυχεροί και να πρόκειται για ένα καλοήθες είδος μούχλας στο ψωμί σας, είναι σχεδόν αδύνατο να εντοπίσετε τη διαφορά μεταξύ καλής και κακής μούχλας. Μια αναφορά για το μουχλιασμένο ψωμί από το Business Insider περιγράφει λεπτομερώς την περίπτωση ενός ηλικιωμένου ζευγαριού που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με έντονο μυϊκό τρέμουλο, αφότου έφαγε μουχλιασμένη σούπα από κονσέρβα.

Δράστης ήταν το βακτήριο Penicillium crustosum, το οποίο είναι γνωστό ότι απελευθερώνει μυκοτοξίνες, ένα είδος δηλητηρίου.

“Οι επιδράσεις ορισμένων τροφιμογενών μυκοτοξινών είναι οξείες με συμπτώματα σοβαρής ασθένειας να εμφανίζονται γρήγορα μετά την κατανάλωση τροφίμων που έχουν μολυνθεί με μυκοτοξίνες”, λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ). “Άλλες μυκοτοξίνες που εμφανίζονται στα τρόφιμα έχουν συνδεθεί με μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία, συμπεριλαμβανομένης της πρόκλησης καρκίνων και της ανοσολογικής ανεπάρκειας.

Από τις αρκετές εκατοντάδες μυκοτοξίνες που έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής, περίπου δώδεκα έχουν κερδίσει μεγαλύτερη προσοχή λόγω των σοβαρών επιπτώσεών τους στην ανθρώπινη υγεία και της εμφάνισής τους στα τρόφιμα”, προσθέτει ο ΠΟΥ.

Οπότε δεν αξίζει να ρισκάρετε την υγεία σας. Μόλις δείτε μούχλα στο ψωμί το σώφρον είναι να το πετάξετε. Αν θέλετε να διατηρηθεί περισσότερες μέρες το ψωμί, μπορείτε πάντα να το καταψύξετε όσο είναι φρέσκο.

Iatropedia.gr

πηγη :https://www.giatros-in.gr/2021/12/14/stamatiste-na-trote-to-katharo-meros-psomioy-poy-molis-archizei-na-moychliazei-asfales/

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

«Είμαι ειδικός στην απώλεια βάρους – Η αλλαγή στο πρωινό για να χάνετε 2 κιλά τον μήνα»
Διατροφή

«Είμαι ειδικός στην απώλεια βάρους – Η αλλαγή στο πρωινό για να χάνετε 2 κιλά τον μήνα»

Απρ 29, 2025
Ο «χυμός του πολεμιστή» που καταπολεμά τη δυσκοιλιότητα και ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση
Διατροφή

Ο «χυμός του πολεμιστή» που καταπολεμά τη δυσκοιλιότητα και ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση

Απρ 28, 2025
Τι προσφέρουν στην υγεία μόλις 30 γραμμάρια αμύγδαλα καθημερινά
Διατροφή

Τι προσφέρουν στην υγεία μόλις 30 γραμμάρια αμύγδαλα καθημερινά

Απρ 27, 2025
3 σούπερ-υγιεινά και θρεπτικά φρούτα για να ενσωματώσετε στην καθημερινή σας διατροφή
Διατροφή

3 σούπερ-υγιεινά και θρεπτικά φρούτα για να ενσωματώσετε στην καθημερινή σας διατροφή

Απρ 26, 2025
Μαγνήσιο: Η καλύτερη ώρα για να πάρετε το συμπλήρωμα και τι να προσέξετε
Διατροφή

Μαγνήσιο: Η καλύτερη ώρα για να πάρετε το συμπλήρωμα και τι να προσέξετε

Απρ 25, 2025
Οι 15 τροφές με το περισσότερο κάλιο – Πώς υποστηρίζουν την υγεία σας
Διατροφή

Οι 15 τροφές με το περισσότερο κάλιο – Πώς υποστηρίζουν την υγεία σας

Απρ 24, 2025
Next Post
Συνεργασία του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείου Μανιταριών με κυνηγούς τρούφας

Συνεργασία του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείου Μανιταριών με κυνηγούς τρούφας

Πώς η μουσική μπορεί να επηρεάσει τη συμπεριφορά των εφήβων

Πώς η μουσική μπορεί να επηρεάσει τη συμπεριφορά των εφήβων

Σχολικό στρες: Οι πιο αποτελεσματικές τεχνικές διαχείρισης

Σχολικό στρες: Οι πιο αποτελεσματικές τεχνικές διαχείρισης

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd