Σταματήστε να χρησιμοποιείτε εφημερίδες για να καθαρίζετε τα τζάμια σας! Δείτε εδώ το κόλπο για τζάμια… αόρατα

Το καθάρισμα των τζαμιών είναι μια κουραστική δουλειά – γι’ αυτό μάθετε το τέλειο μυστικό για να μην παιδεύεστε! Για να αποφύγετε να επαναλάβετε το καθάρισμα, ρωτήσαμε την Carolyn Forte, διευθύντρια του  Good Housekeeping Institute, για να πάρουμε τις συμβουλές της από ειδικούς. Ξεκινήστε επενδύοντας στα παρακάτω υλικά.

Τι χρειάζεστε:

Πώς να καθαρίσετε τα παράθυρα

Πριν ψεκάσετε, σκουπίστε τη βρωμιά από το παράθυρο, το πλαίσιο και το τζάμι με μια βούρτσα ή με ένα σφουγγάρι. Αυτό θα αποτρέψει τη βρωμιά να μετατραπεί σε λάσπη όταν αναμειχθεί με το καθαριστικό. Στη συνέχεια, ψεκάστε το παράθυρό σας με το καθαριστικό και, χρησιμοποιώντας ένα πανί μικροϊνών, σκουπίστε τη μία πλευρά του τζαμιού οριζόντια και την άλλη κάθετα. Αυτό θα σας βοηθήσει να δείτε αν σχηματίζονται γραμμές. Επαναλάβετε μέχρι να καλύψετε ολόκληρο το παράθυρό σας.

Τώρα, σημειώστε αυτά τα συνηθισμένα λάθη που κάνετε συνήθως!

1. Επιλέγετε μια ηλιόλουστη μέρα
«Αν άνετε αυτή τη δουλειά ενώ έχει ζέστη,  το καθαριστικό θα στεγνώσει πάνω στα καυτά παράθυρα προτού να το σκουπίσετε, κάνοντας δύσκολο να αφαιρέσετε τις ραβδώσεις», λέει η Forte. Αντ ‘αυτού, επιλέξτε μια ξηρή, συννεφιασμένη μέρα.

2. Δεν ξεσκονίζετε πρώτα το περβάζι και τα στόρια
Αν παραλείψετε αυτό το βήμα, οποιοδήποτε υγρό που στάζει στα πλαίσια των παραθύρων θα δημιουργήσει ένα λασπώδες χάος. Πάντα να καθαρίζετε το πλαίσιο, το περβάζι και το στόρι πρώτα πριν ασχοληθείτε με το γυαλί.

3. Δεν χρησιμοποιείτε αρκετό καθαριστικό τζαμιών
Μην φοβάστε να απλώσετε γενναιόδωρα τα παράθυρά σας με το καθαριστικό, ειδικά εάν είναι πολύ βρώμικα. «Χρειάζεστε άφθονο καθαριστικό για να διαλύσετε και να αναστείλετε τη βρωμιά, ώστε να μπορεί να σκουπιστεί εντελώς», λέει η Forte.

4. Χρησιμοποιείτε εφημερίδες
Οι γιαγιάδες μας ορκίζονται σε αυτό το τέχνασμα, αλλά η Forte δεν χρησιμοποιεί ποτέ εφημερίδες για να στεγνώσει τα τζάμια. Είναι βρώμικο, αναποτελεσματικό και προτιμά τα πανιά μικροϊνών. «Είναι εξαιρετικά απορροφητικά, πλένονται και αφήνουν το γυαλί λαμπερό και χωρίς ραβδώσεις», λέει η Forte.

Επιμέλεια κειμένου για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή

πηγή :http://babyradio.gr/special-tips/stamatiste-na-chrisimopiite-efimerides-gia-na-katharizete-ta-tzamia-sas-dite-edo-kolpo-gia-tzamia-aorata/