Σταφιδόψωμα

Σταφιδόψωμα νηστίσιμα, αφράτα και όσο πρέπει γλυκά με άρωμα κανέλας …

Υλικά :
500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ ή κάποιο σκληρό αλεύρι όπως το no1 του Αι Γιώργη
150 γρ. ζάχαρη
180 γρ. νερό
150 γρ. σταφίδες
100 γρ. ηλιέλαιο
10 γρ. αλάτι
1 κουτ. γλυκού κανέλα
1 κουτ. γλυκού πετιμέζι
35 γρ. μάγια νωπή ή 10 γρ. ξηρή μάγια
Εκτέλεση :
Παίρνουμε 3 κουτ. από το αλεύρι , την ζάχαρη και το νερό για να ενεργοποιήσουμε την μάγια για 20 λεπτά.  Βάζουμε έκτος τις σταφίδες όλα τα υλικά στο μίξερ.  Ζυμώνουμε 4 λεπτά στο αργό και 2 στο ποιο γρήγορο . Στα τελευταία δευτερόλεπτα ρίχνουμε τις σταφίδες.  Το ζυμάρι θα είναι ελαφρά σκούρο.  Ξεκουράζουμε 30 λεπτά, κόβουμε σε 100 γρ. το κομμάτι και πλάθουμε.  Αφήνουμε 45 με 50 λεπτά να φουσκώσουν,  να διπλασιαστούν σε μέγεθος.  Ψήνουμε 25 λεπτά στους 180 βαθμούς .
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε ο φίλος μας George Chatzigiatroydakis.