TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Σταφιδόψωμα νηστίσιμα

Απρ 11, 2020
in Μαγειρική
Σταφιδόψωμα νηστίσιμα
Share on FacebookShare on Twitter

Πεντανόστιμα, αφράτα,φουσκωτά και οικονομικά,αφού φτιάχνονται κυρίως με αλευράκι και νερό…

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 20 ΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΑ
1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ
500 γρ. νερό χλιαρό
3 φακελάκια μαγιά σκόνη
2 κ.γ κοφτά αλάτι
200 γρ. ζάχαρη
80 γρ. μαργαρίνη λιωμένη και χλιαρή.
4 βανίλιες
1 κ.γ.κοφτό κανέλα σκόνη
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
200 γρ. σταφίδες ξανθές ή μαύρες ή ανάμεικτες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνω το νερό στον κάδο του μίξερ μαζί με τη μαγιά και την ζάχαρη και ανακατεύω για 2 λεπτά.
Ανακατεύω σ ένα μπολ το αλεύρι με το αλάτι,τις βανίλιες και τα αρώματα και το ρίχνω όλο στο μιξερ να ζυμωθεί.
Στην αρχή φαίνεται ότι κολλάει. ΔΕΝ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΑΛΕΥΡΙ. Το αφήνω να ζυμωθεί καλά μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου.(ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ)
Προσθέτω την μαργαρίνη και ζυμώνω πάλι μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τον κάδο
Ρίχνω και τις σταφίδες να ανακατευτούν κι αυτές και βάζω την ζύμη σε λαδωμένο μπολ,την σκεπάζω με μεμβράνη και την αφήνω να φουσκώσει μέχρι να γίνει διπλή σε όγκο.
Τοποθετώ το ζυμάρι σε ελαφρώς λαδωμένη επιφάνεια (μόνο αν δω ότι κολλάει λίγο)Το διπλώνω μερικές φορές και πλάθω μπαλάκια.
Τα βάζω σε ταψάκι με λαδόκολα το ένα δίπλα στο άλλο σε απόσταση 1 εκ.μεταξύ τους.
Τ α αφήνω να φουσκώσουν λίγο 30 λεπτά.
Ψήνω στους 180 για 25 λεπτάκια.Αν δεν θέλετε να κολλήσουν όπως τα έκανα εγώ,και τα θέλετε ολοστρόγγυλα, πλάστε μπαλάκια και τοποθετήστε τα στο ταψί σε απόσταση 4-5 εκ. μεταξύ τους.
Όταν βγουν καυτά από τον φούρνο τα αλείφω με μέλι που το έχω αραιώσει με ελάχιστο νερό για να γυαλίσουν.
Μην βάλετε πολύ νερό μέσα στο μέλι.
Επίσης διατηρούνται μαλακά κλεισμένα αεροστεγώς για 4 ημέρες ή στην κατάψυξη και βγάζετε όσα θέλετε.
Ναι γίνονται και στο χέρι,αλλά θέλουν καλό ζύμωμα.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Σόφη Τσιώπου.

Τις συνταγές της  φίλης μας μπορείτε να βλέπετε στην σελίδα της «Οι Λιχουδιές της Σόφης»

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης
Μαγειρική

Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης

Απρ 23, 2025
Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας
Μαγειρική

Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας

Απρ 22, 2025
Λάπατα με αρνί
Μαγειρική

Λάπατα με αρνί

Απρ 21, 2025
Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;
Μαγειρική

Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;

Απρ 21, 2025
Next Post
Μάχη για τη ζωή δίνει ο 52χρονος αστυνομικός που αυτοπυροβολήθηκε εντός της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων

Αναστάτωση στην Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων λόγω ύποπτου κρούσματος Κορωναϊού γυναίκας Ρομά

Οι Μητροπολίτες μας προσέφεραν τους μισθούς τους στο Νοσοκομείο Τρικάλων

Οι Μητροπολίτες μας προσέφεραν τους μισθούς τους στο Νοσοκομείο Τρικάλων

Δυσανεξία στη γλουτένη: Πόσο αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου

Δυσανεξία στη γλουτένη: Πόσο αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd