Σταφιδόπιτα νηστίσιμη

Σταφιδόπιτα πεντανόστιμη και νηστίσιμη…

ΥΛΙΚΑ

2 φλιτζ. λάδι ελαφρύ
3/4 του κιλού αλεύρι μαλακό, περίπου 750 γρ.
1 ποτήρι κανέλα βρασμένη*
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
2,1/2 φλιτζ. ζάχαρη
1 κουταλάκι το γλυκού σόδα
1 κουταλάκι το γλυκού μπεικιν
ξύσμα από ένα λεμόνι
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα σκόνη
1 ποτήρι σταφίδες

λίγα καρύδια προαιρετικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε λεκανιτσα το λάδι, την ζάχαρη, την κανέλα και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Λιώνουμε την σόδα μέσα στο χυμό πορτοκαλιού και ανακατευοντας τον ρίχνουμε μέσα στο μείγμα.  Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα μυρωδικά, το αλεύρι, το μπεικιν, τις σταφίδες και συνεχίζουμε να τα δουλεύουμε καλά για λίγα λεπτά ακόμα.  Λαδώνουμε ένα ταψί και ψήνουμε την πίτα στους 200 βαθμούς για μια ώρα σχεδόν.

*βράζεις μια κουτάλια του γλυκού κανέλα σε ένα ποτήρι του νερού νερό και το ρίχνεις στο μείγμα.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.