Σταφιδοκέικ

Το καλύτερο νηστίσιμο σταφιδοκέικ είναι εδώ.  Πανεύκολο,οικονομικό και πεντανόστιμο.  Ένα υγειινό κέικ που παραμένει απίστευτα μαλακό και νωπό…

Υλικά για ταψάκι 25×30
380 νερό
250 ηλιέλαιο
80 σιρόπι σταφιδίνης
330 ζάχαρη
630 αλεύρι
130 σταφίδες ξανθές ή μαύρες
2 κ.γ. μπέικιν
1/2 φακελάκι αμμωνία των 30 γρ.(δηλ.15 γρ.)
1 1/2 κ.σ. κανέλα
1/4 κ.γ.γαρίφαλο
2 βανίλιες

Εκτέλεση
Σένα μπολ ανακατεύω για 2 λεπτά μ ένα σύρμα όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και το μπέικιν.
Αφού ανακατευτούν καλά, ρίχνω λίγο λίγο το αλεύρι που το έχω ανακατέψει με το μπέικιν και συνεχίζω το ανακάτεμα με το σύρμα,μέχρι να έχω έναν χυλό.
Μην ρίξετε το αλεύρι όλο μαζί γιατί το μείγμα θα κάνει σβολάκια από αλεύρι και δεν θα είναι ωραίο το αποτέλεσμα.
Αδειάζω τον χυλό στο ταψάκι μου που το έχω καλύψει όλο με λαδόκολλα χωρίς να το λαδώσω και ψήνω στους 175 βαθμούς 50 λεπτά.
Το κόβω αφού κρυώσει καλά.
Η σταφιδίνη είναι ένα παχύρρευστο και σκουρόχρωμο σιρόπι σαν πετιμέζι που γίνεται από σταφίδες και είναι απαραίτητο υλικό για αυτό το κέικ.
Θα το βρείτε σε φούρνους όπου και το χρησιμοποιούν για όλα τα νηστίσιμα σταφιδοκέικ και σε καταστήματα με μπαχαρικά.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Σόφη Τσιώπου.

Τις συνταγές της  φίλης μας μπορείτε να βλέπετε στην σελίδα της «Οι Λιχουδιές της Σόφης».