Στα Τρίκαλα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος

Στα Τρίκαλα βρίσκεται ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη, με αμιγώς θρησκευτικό χαρακτήρα, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την θεμελίωση του Ιερού Ναού Αγίου Βησσαρίωνα. Οι εκδηλώσεις ιδιαίτερα λαμπρές και σε αυτό συμβάλλει και η παρουσία του Προκαθήμενου της Ελλαδικής Εκκλησίας. Σήμερα το απόγευμα ο κ.κ. Ιερώνυμος παρέστη στα Προπύλαια του Ιερού Ναού όπου έγινε η υποδοχή της Τίμιας Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνος που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Δούσικου του Δήμου Πύλης.

Στο πλευρό του οι Ιεράρχες δέκα Μητροπόλεων της χώρας και συγκεκριμένα οι κ.κ. Αλέξιος, Τρίκκης και Σταγών, Ιγνάτιος, Λαρίσης και Τυρνάβου, Δαμασκινός Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, Αλέξιος, Καρθαγένους, Δωρόθεος, Σύρου, Χαρίτων, Ελασσόνας, Τιμόθεος, Θεσσαλιώτιδας και Φαναριοφερσάλων και Κωνσταντίνος Μεγάρων και Σαλαμίνος.

Στο Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνα ετελέσθη Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, παρουσία πλήθους πιστών που προσήλθαν  παρά τη βροχή,  κι ακολούθησε λιτάνευση της Ιερής Εικόνας και της Τίμιας Κάρας στους κεντρικούς δρόμους των Τρικάλων.

Να σημειώσουμε ότι οι θρησκευτικές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Κυριακή της Σαμαρείτιδος με πολυαρχιερατικό συλλείτουργο.