Σπουδαστές της ΣΕΦΑΑ κάθε βδομάδα μαζεύουν σκουπίδια στα Τρίκαλα-Υπάρχει κι αυτή η νεολαία!!!

Υπάρχουν νέοι που είναι αδιάφοροι, εκείνοι που θεωρούν ότι με το άλλοθι της νιότης έχουν δικαίωμα να μην ακολουθούν κανόνες και να αδιαφορούν για έννοιες όπως σεβασμός κοινόχρηστων χώρων κ.α. Υπάρχουν όμως και νέοι που έχουν μάθει να είναι ενεργοί πολίτες και να είναι ευαισθητοποιημένοι… Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι μία ομάδων σπουδαστών της ΣΕΦΑΑ που κάθε Δευτέρα μαζεύει σκουπίδια σε διάφορα σημεία της πόλης. 

Τους νέους αυτούς επιδίωξε να συναντήσει ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου και πήγε μαζί τους βόλτα στο ποτάμι και για να μαζέψουν όλοι μαζί σκουπίδια.

“Τί να πω για αυτά τα παιδιά… Την προηγούμενη εβδομάδα έμαθα πως μία ομάδα φοιτητών της ΣΕΦΑΑ, κάθε Δευτέρα, βγαίνει και μαζεύει σκουπίδια από διάφορα σημεία της πόλης. Σήμερα πήγα μαζί τους βόλτα στο ποτάμι. Μαζέψαμε πάνω από 30 σακούλες, που κάποιοι άλλοι, συνομήλικοι τους, συνομήλικοι μου, «ξέχασαν» αυτό το διάστημα εκεί γύρω” αναφέρει ο κ. Παπαστεργίου και συμπληρώνει “Ένοιωσα άσχημα γιατί πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο με τις υπηρεσίες του Δήμου στο επίπεδο αυτό (έστω κι αν οι δημότες μου οφείλουν να κρατάνε τους δημόσιους χώρους καθαρούς), ένοιωσα όμως υπέροχα παράλληλα, που υπάρχουν τέτοια φοβερά παιδιά! Το απόγευμα έκλεισε με… κερασμένο παγωτό!”

Οι φωτό είναι του Δημήτρη Παπαστεργίου.