TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Σπιτικός ζωμός βοδινού

Νοέ 23, 2017
in Μαγειρική
Σπιτικός ζωμός βοδινού
Share on FacebookShare on Twitter

Ζωμός βοδινού… Είναι κρίμα να μην χαλαλίζουμε λιγάκι από τον χρόνο μας να φτιάξουμε τους δικούς μας κύβους. Εγώ δεν αγόρασα ποτέ έτοιμους δεν τους έχω δοκιμάσει. Δεν ξέρω αν είναι καλοί. Πάντα πίστευα ότι όσο περισσότερο σπιτικός είναι ο ζωμός μας, τόσο και πιο υγιεινός και νόστιμος θα είναι.  Πριν λίγες μέρες πέρασα από τον χασάπη μου και μου είπε σου έχω κόκαλα από μοσχάρι. Δεν έχασα χρόνο πέρασα και από τον μανάβη και πήρα τα λαχανικά μου και με λίγη κούραση έτοιμοι οι ζωμοί μου…

Υλικά για 60 περίπου δόσεις :

Κόκαλα από μοσχάρι

1 μικρό μπρόκολο

1 μελιτζάνα

4 καρότα

4 πιπεριές κέρατο

2 πατάτες

4 ντομάτες

2 κρεμμύδια

Το ένα 1/4 από ένα λάχανο

χυμό από δυο λεμόνια

1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο

μπόλικο αλατοπίπερο

1 κ.σ. ρίγανη

Εκτέλεση :

Πλένουμε πολύ καλά τα κόκαλα και τα βάζουμε σε μια πολύ μεγάλη κατσαρόλα. Τα βράζουμε για περίπου 90 λεπτά. Όση ώρα βράζουν τα κοκάλα τα ξαφρίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα. Όταν περάσει ο χρόνος βρασίματος σβήνουμε την φωτιά μας και σουρώνουμε σε ψιλή σήτα τον ζωμό μας. Με ένα ξυλάκι από σουβλάκι βγάζουμε από τα κόκαλα το μεδούλι και το ρίχνουμε στον καθαρό ζωμό. Την ώρα βράζουν τα κόκαλα πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά μας και τα Χοντροκόβουμε. Ρίχνουμε τον καθαρό ζωμό στην κατσαρόλα πάλι προσθέτουμε όλα τα υλικά μας μαζί και συμπληρώνουμε νερό όσο περισσότερο χωράει στην κατσαρόλα μας. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δούμε τα λαχανικά να λιώνουν εύκολα. Σβήνουμε την φωτιά και αφήνουμε να πέσει λιγάκι η θερμοκρασία. Παίρνουμε σιγά σιγά μείγμα από την κατσαρόλα και το πολτοποιούμε στο μουλτι ή σε κανάτα μπλεντερ. Αδειάζουμε τον πολτό σε μια μεγάλη λεκανίτσα. Όταν έχουμε λιώσει όλο το μείγμα από την κατσαρόλα ανακατεύουμε καλά στην λεκανίτσα το υλικό μας. Γεμίζουμε ποτηράκια μιας χρίσης. Αν έχετε μεγάλη οικογένεια τον βάζετε σε μεγαλούτσικα ποτηράκια Αν δεν μαγειρεύετε μεγάλες ποσότητες μπορείτε να πάρετε ποτηράκια που είναι για ελληνικό καφέ δηλαδή μικρά. Τα αραδιάζετε σε ταψιά και τα βάζετε για 24 ώρες στον καταψύκτη. Την επόμενη μέρα και αφού έχουν παγώσει μπορείτε να τα βάλετε μαζί με τα ποτηράκια σε μεγάλες σακούλες τροφίμων. Πριν ετοιμάσετε το φαγάκι σας βγάζετε ένα ζωμό και τον ρίχνετε στην κατσαρόλα μαζί με όλα τα υλικά. Προσοχή όταν βάζετε ζωμό στο φαγάκι σας να προσέχετε το αλάτι μην σας γίνει αλμυρό γιατί υπάρχει αλάτι και στον ζωμό. Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).

 

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μαρμελάδα σύκο by Mairh
Μαγειρική

Μαρμελάδα σύκο by Mairh

Μαΐ 4, 2025
Αγκινάρες γεμιστές
Μαγειρική

Αγκινάρες γεμιστές

Μαΐ 3, 2025
Βραχάκια σύκου
Μαγειρική

Βραχάκια σύκου

Μαΐ 2, 2025
Τυροκουλούρες
Μαγειρική

Τυροκουλούρες

Απρ 30, 2025
DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ
Μαγειρική

DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ

Απρ 29, 2025
Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα
Μαγειρική

Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα

Απρ 28, 2025
Next Post
Καιρός : Ηλιόλουστη και με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας η Πέμπτη

Καιρός : Ηλιόλουστη και με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας η Πέμπτη

Σαν σήμερα το 1859 γεννήθηκε ο Γουίλιαμ Μπόνεϊ, γνωστός ως «Μπίλι δε Κιντ»

Σαν σήμερα το 1859 γεννήθηκε ο Γουίλιαμ Μπόνεϊ, γνωστός ως «Μπίλι δε Κιντ»

Δώρα Ζέμπερη: Η δήλωση του δολοφόνου που ανατρέπει τα ΠΑΝΤΑ

Δώρα Ζέμπερη: Η δήλωση του δολοφόνου που ανατρέπει τα ΠΑΝΤΑ

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd