Σπιτικός πελτές

ΣΠΙΤΙΚΟΣ ΠΕΛΤΕΣ…

Υλικά
Ντομάτες πομοντόρο
Αλάτι
Λάδι ελαφρύ για το σκέπασμα της φύλαξης
Εκτέλεση
Παίρνουμε αρκετή ποσότητα ντομάτες πομοντόρο τις πλένουμε καλά από κάτω από τη μύτη τους, κάνουμε ένα σταυρουδάκι απαλό με το μαχαίρι μας, βάζουμε τις ντομάτες σε κατσαρόλα με νερό να σκεπάζει τις ντομάτες και μόλις ζεστάνει λίγο το νεράκι αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και βγάζουμε τις ντομάτες με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν  (αυτός ο τρόπος βοηθάει να βγει εύκολα η φλούδα τους). Παίρνουμε την ντομάτα και την κόβουμε στη μέση τρυπάμε με το μαχαίρι να φύγουν τα υγρά και βγάζουμε τα σπόρια.  Αλέθουμε πολύ καλά το μείγμα της ντομάτας σε μύλο, αν δεν έχετε μύλο σε μπλέντερ. Βάζετε το μείγμα μέσα σε μία μαξιλαροθήκη, το αφήνετε να στραγγίσουν καλά τα υγρά του. Στην συνέχεια βάζετε την σάλτσα σε μία λεκάνη ή ένα ταψί ρίχνετε αλάτι (εδώ δοκιμάζουμε και αλμυρουτσικο να βγει δεν πειράζει γιατί θα είναι για το φαγητό με αποτέλεσμα να μην βάζετε αλάτι στο φαγητό. Το αλάτι είναι απαραίτητο για να συντηρήσει την ντομάτα όσες μέρες θα βράζει στον ήλιο. Ρίχνουμε λοιπόν αλάτι και αφήνουμε την σάλτσα στον ήλιο σκεπασμένη με ένα τούλι και (ανακατεύομαι κάθε μέρα) μέχρι να κατέβει τελείως η στάθμη της ντομάτας και να μείνει πηχτός καθαρός σφιχτός πελτές.  Αποστειρώνουμε βάζα και ρίχνουμε τον πελτέ μέσα. Σκεπάζουμε με λαδάκι για να μη σηκώσει κορυφή κλείνουμε καλά τα βάζα και τα αφήνουμε σε σκιερό μέρος.
Καλή επιτυχία σε όσους το φτιάξουν.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.