Σπιτικό παστέλι

ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΑΣΤΕΛΙ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ…
Είναι σκληρό σαν του εμπορίου και δεν μαλακώνει όσες μέρες και να το έχετε…

Υλικά
200 γρ. σουσάμι
1 κούπα αμύγδαλα ή φιστικιά ή και τίποτα
1/2 κούπα του νες καφε ζαχαρη
3 κουταλιές σούπας γενναίες μέλι
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε αμύγδαλα και φυστίκια , μόλις ψηθούν ρίχνουμε μέσα το σουσάμι και καβουρντίζουμε λίγο ακόμα με προσοχή να μην το κάψουμε.  Ρίχνουμε την ζάχαρη και το μέλι. Ανακατεύουμε 3-4 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.  Τα στρώνουμε σε λαδόκολλα. Βάζουμε άλλη μια λαδόκολλα από πάνω και το πλάθουμε με τον πλάστη μας με γρήγορες κινήσεις πριν στεγνώσει, όσο ψηλό θέλουμε εμείς.  Το κόβουμε τετράγωνα κομμάτια και τα τυλίγουμε με μεμβράνη.
Βγαίνουν 25 τεμ. .
Καλή επιτυχία την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.