Σπιτικό παστέλι

ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΑΣΤΕΛΙ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ…

Είναι σκληρό σαν του εμπορίου και δεν μαλακώνει όσες μέρες και να το έχετε.

 Υλικά για 25 τεμ:

200 γρ. σουσάμι

1 κούπα αμύγδαλα ή φιστικιά ή και τίποτα

1/2 κούπα του νες καφέ ζάχαρη

3 κουταλιές σούπας γενναίες μέλι

Εκτέλεση:

Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε αμύγδαλα και φιστίκια , μόλις ψηθούν ρίχνουμε μέσα το σουσάμι και καβουρντίζουμε λίγο ακόμα με προσοχή να μην το κάψουμε.  Ρίχνουμε την ζάχαρη και το μέλι.  Ανακατεύουμε 3-4 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, τα στρώνουμε σε λαδόκολλα. Βάζουμε άλλη μια λαδόκολλα από πάνω και το πλάθουμε με τον πλάστη μας με γρήγορες κινήσεις πριν στεγνώσει, όσο ψηλό θέλουμε εμείς.  Το κόβουμε τετράγωνα κομμάτια και τα τυλίγουμε με μεμβράνη.

Καλή επιτυχία.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Γωγώς Σαμίου σε εκτέλεση και φωτογραφίες της φίλης μας Κατερίνα Μαδίκα.