Σπιτικό παγωτό σοκολάτα καραμέλα

Σπιτικό παγωτό σοκολάτα καραμέλα…

Υλικά:

1 κουτί σαντιγί garni Γιωτης (περιεχόμενο των 2 φακέλων)

400 ml κρύο γάλα

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

1 κουτί γάλα εβαπορέ(μεγάλο)

Πραλίνα φουντουκιού

Ξηρούς καρπούς

Σιρόπι καραμέλα (οι ποσότητες στην Πραλίνα,σιρόπι και ξηρούς καρπούς κατά προτίμηση)

Εκτέλεση :

Σε ένα μπολ χτυπάμε με μίξερ την σαντιγί με 400ml κρύο γάλα μέχρι να πήξει.  Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και το εβαπορέ.  Χτυπάμε λίγο ακόμη να ενωθούν, (μπορείτε να προσθέσετε και την πραλίνα φουντουκιού να ομογενοποιηθει μαζί).  Τέλος προσθέτουμε ξηρούς καρπούς και σιρόπι.  Βάζουμε κατάψυξη για 8 ώρες η αλλιώς από το βράδυ. Προσθέστε αν σάς αρέσει και τριμμένα μπισκότα.Ταιριάζουν απίστευτα!Αν θέλουμε μπορούμε αντί για σκόνη σαντιγί να χτυπήσουμε μισό κιλό κρέμα γάλακτος πλήρες (για σαντιγί).

Καλή επιτυχία!

Την συνταγή μας έστειλε ο φίλος μας Γιώργος Χριστιανός, τις συνταγές του οποίου θα βρείτε και εδώ: Σελίδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος στο FACEBOOK.