Σπιτική σπανακόπιτα

ΣΠΙΤΙΚΗ ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ…

 

Υλικα για το φυλλο

2 Κούπες του νες καφέ αλεύρι σταρένιο

1 Φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο

1 κουτ. σούπας ζάχαρη

1κουτ. γλυκού αλάτι

1/2 φλιτζάνι του καφέ ξίδι

χλιαρό νεράκι όσο πάρει

Υλικά για την γέμιση

500 γρ. σπανάκι

2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια

3 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 κούπα ψιλοκομμένο άνηθο

1 κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό

λίγο μάραθο

λίγο ρύζι

1/4 τυρί φέτα

αλάτι

πιπέρι

λαδάκι

Εκτέλεση

Σε τηγάνι βάζω λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζω καλά τα κρεμμύδια.  Ρίχνω το σπανάκι και τσιγαρίζω μέχρι να μαραθεί.  Στη συνέχεια ρίχνω τα μυρωδικά, το ρυζάκι, το αλάτι και το πιπέρι.  Κατεβάζω από την φωτιά και ρίχνω και το τυρί.  Στο ταψί βάζω λαδόκολλα και στρώνω το ένα φύλλο, ρίχνω μέσα τη γέμιση και σκεπάζουμε με το άλλο.  Η πιτούλα αυτή είναι λεπτή γιατί έτσι μας αρέσει.  Ραντίζω με μπόλικο ελαιόλαδο και νεράκι, χαράζω ελαφρά και ψήνω στους 200 βαθμούς σε αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει καλά.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.