Σπιτική σπανακόπιτα

ΣΠΙΤΙΚΗ ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ…

 Υλικά για το φύλλο

2 Κούπες του νες καφέ αλεύρι σταρένιο

1 Φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο

1 κουτ. σούπας ζάχαρη

1 κουτ. γλυκού αλάτι

1/2 φλιτζάνι του καφέ ξίδι

χλιαρό νεράκι όσο πάρει

Υλικά για την γέμιση

500 γρ. σπανάκι

λίγα σέσκουλα

2 Πράσα

2 Μεγάλα ξερά κρεμμύδια

3 Φρέσκα κρεμμυδάκια

1 Κούπα ψιλοκομμένο άνηθο

1 Κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό

2 Αυγά

1/4 Τυρί φέτα

Αλάτι

Πιπέρι

Λαδάκι

Εκτέλεση

Έκοψα μικρά κομμάτια τα χόρτα και έστυψα καλά το σπανάκι και σέσκουλα.  Έτριψα με αλάτι να βγάλουν όλα τα υγρά τους.  Ανακάτεψα με τα κρεμμύδια και πράσα καλά τσιγαρισμένα και τα υπόλοιπα υλικά. Άνοιξα δυο φύλλα.  ‘Αλειψα λαδάκι το ταψί και πασπάλισα με λίγο αλεύρι, έβαλα το πρώτο φύλλο κάτω, έριξα την γέμιση, σκέπασα με το άλλο φύλλο και χαράκωσα ελαφρά και έψησα στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 1 ώρα περίπου.

Σημ.: Μου περίσσεψε λίγο ζυμαράκι και έφτιαξα τραγανά τηγανοπιτακια στο τηγάνι με τυράκι.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.