TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Σπιτική μπουγάτσα

Ιαν 26, 2019
in Μαγειρική
Σπιτική μπουγάτσα
Share on FacebookShare on Twitter

Σπιτική μπουγάτσα…

Υλικά:

1 πακέτο φύλλα κρούστας ή φύλλα Βηρυτού

1 βούτυρο γάλακτος σε τετράγωνη χάρτινη συσκευασία

Για την κρέμα χρειαζόμαστε:

1 1/5 λίτρο γάλα φρέσκο πλήρες

1 κούπα/200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

1 κουπα/200 γρ. ζάχαρη

3 αυγά

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

2 βανίλιες

λίγο αλάτι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, την ζάχαρη, τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε συνέχεια για να γίνει μια λεία κρέμα. Μόλις η κρέμα αρχίσει και κάνει φουσκάλες αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα τις 2 κουταλιές βούτυρο και ξανά ανακατεύουμε να λιώσει το βούτυρο. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει στην άκρη. Για να μη σκληρύνει η επιφάνεια της, την σκεπάζουμε με μεμβράνη καλά. Λιώνουμε το βούτυρο και μόλις κρυώσει λίγο βουτυρώνουμε το μακρόστενο ταψί μας (πάτο και τοιχώματα). Βάζουμε 6 φύλλα από κάτω και 6 φύλλα από πάνω. Βουτυρώνουμε ένα ένα τα φύλλα και τα βάζουμε σαν σταυρό. Το πρώτο οριζόντια το δεύτερο κάθετα κτλ. Μετά το 6ο φύλλο απλώνουμε την κρέμα να πάει παντού με μια σπάτουλα. Γυρνάμε προς τα μέσα και πάνω στην κρέμα τα φύλλα. Ξαναρχίζουμε να τοποθετούμε τα υπόλοιπα 6 φύλλα με την ίδια διαδικασία. Στο τέλος με ένα πιρούνι από την μεριά της λαβής μπήγουμε τα φύλλα μέσα στο ταψί και προς τα μέσα στον πάτο. Καλά βουτυρωμένο το τελευταίο φύλλο. Ψήνουμε στους 180°C για περίπου 45 λεπτά στον αέρα ή και πάνω κάτω για όσες κουζίνες έχουν μόνο αυτό. Θα το καταλάβουμε ότι είναι έτοιμη μόλις φουσκώσει και ροδοκοκκινήσει και από την πάνω πλευρά αλλά και από την κάτω. Μόλις την βγάλουμε από τον φούρνο την βγάζουμε προσεχτικά σε μια επιφάνεια κοπής. Την κόβουμε σε κομμάτια και την σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα. Για μια ιδιαίτερη γεύση μπορούμε να βάλουμε και άχνη με κακάο.

Καλή επιτυχία.

Τη συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Λένα Νικολάου.

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Γλυκό κουταλιού κεράσι, μία παραδοσιακή συνταγή από το κερασοχώρι Βοδενό Έδεσσας
Μαγειρική

Γλυκό κουταλιού κεράσι, μία παραδοσιακή συνταγή από το κερασοχώρι Βοδενό Έδεσσας

Ιούν 27, 2025
Ριτζέλι κολοκύθας με μούστο
Μαγειρική

Ριτζέλι κολοκύθας με μούστο

Ιούν 26, 2025
Παγωτό μπανάνα-καραμέλα με κομματάκια σοκολάτας και μπισκότου
Μαγειρική

Παγωτό μπανάνα-καραμέλα με κομματάκια σοκολάτας και μπισκότου

Ιούν 25, 2025
Παγωτό της «φωτιάς»
Μαγειρική

Παγωτό της «φωτιάς»

Ιούν 24, 2025
Τούρτα κεράσι-μπισκότο
Μαγειρική

Τούρτα κεράσι-μπισκότο

Ιούν 23, 2025
Κέικ κρέμα-κεράσι
Μαγειρική

Κέικ κρέμα-κεράσι

Ιούν 22, 2025
Next Post
Ο «θεριακλής» ελέφαντας που το έριξε στο… κάπνισμα

Ο «θεριακλής» ελέφαντας που το έριξε στο… κάπνισμα

Νέα επιδότηση έως 14.000 ευρώ – Δείτε ΕΔΩ αν τη δικαιούστε

Νέα επιδότηση έως 14.000 ευρώ - Δείτε ΕΔΩ αν τη δικαιούστε

«Κλείδωσε» ο κατώτατος μισθός: Αυτό είναι το ποσό της αύξησης – Δείτε πότε θα τεθεί σε ισχύ

«Κλείδωσε» ο κατώτατος μισθός: Αυτό είναι το ποσό της αύξησης - Δείτε πότε θα τεθεί σε ισχύ

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

http://anilioparkfestival.gr/tickets/http://anilioparkfestival.gr/tickets/
Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd