Σπιτικές κρέπες

Κρέπ Σουζέτ, Crepe Suzette !!!Και μια με μερεντα μπανάνα τριμμένο μπισκότο και δυο μπάλες παγωτό!!!

Υλικά

Για τον χυλό

3 αβγά

2 ποτήρια γάλα

1 κουταλάκι αλάτι

1 κουτάλι σούπας ζάχαρη

4 κουταλιές λάδι ελαφρύ

2 ποτήρια αλεύρι

2 βανίλιες

Εκτέλεση

Σ’ ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά, το αλάτι και την ζάχαρη. Προσθέτουμε το γάλα και κατόπιν το αλεύρι μέχρι να γίνει ένας χυλός ούτε πολύ σφιχτός ούτε πολύ αραιός…Αφήνουμε τον χυλό μια ώρα στο ψυγείο Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο βούτυρο να κάψει. Με ένα φλιτζάνι του καφέ ή κουτάλα βάζουμε μια μικρή ποσότητα στο τηγάνι. Το πιάνουμε από το χερούλι και αρχίζουμε να το περιστρέφουμε κυκλικά για να απλωθεί ο χυλός. Μόλις ψηθεί από κάτω η κρέπα, την γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά. Την βγάζουμε και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουμε. Μπορούμε να τις γεμίσουμε με ότι θέλουμε. Είτε αλμυρές είτε γλυκιές!!

Για την Crepe Suzzette σβήστε την κρέπα σε σιγανή φωτιά με χυμό από ένα πορτοκάλι 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη και μισό σφηνάκι λικέρ Grand Marnier.

Σημείωση:  Όσο παραμένει ο χυλός μέσα στο ψυγείο τόσο πιο επιτυχία θα έχει σε γεύση.  Ανακατεύουμε το χυλό σε διαστήματα όσο παραμένει στο ψυγείο.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.