Σπετζοφάϊ

Υλικά :

4 λουκάνικα χωριάτικα

1 πιπεριά πράσινη

1 πιπεριά κόκκινη

1 μικρό πράσο

1/2 μικρή πιπεριά κόκκινη καυτερή

1 κρεμμύδι ξερό

1 μίκρό ή μισό φινόκιο

1 ντομάτα λιαστή

3-4 ελιές ξεκουκούτσωτες

1 π. ν. κρασί κόκκινο

1/2 κουτι χυμός ντομάτας

ψιλοκομένο μαιντανό

λίγο αλάτι

λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση :

Σωταρουμε τα λουκάνικα κομμένα ροδέλες σε λίγο ελαιόλαδο και αφόυ πάρουν χρώμα ρίχνουμε τα λαχανικά κομμένα λωρίδες και τα σωτάρουμε όλα μαζί μέχρι να μαλακώσουν Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί προσθέτουμε το χυμό, τη λιαστή ντομάτα και τις ελιές Αφήνουμε να σιγοβράσει ώσπου να δέσει η σάλτσα μας.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Ρούλα Μήτρου.