Σπετζοφάι

Η λέξη σπετζοφάι προέρχεται από τη συνένωση της ιταλικής λέξης spezz(atino) για το κοκκινιστό με τη λέξη φαΐ. η ότι περιέρχεται από τη λέξη σπέτζες, όπως λένε τις πιπεριές σε διάφορα μέρη.

ΥΛΙΚΑ :
Λουκάνικα χωριάτικα σε ροδέλες(όσα θέλουμε).
Πιπεριές διάφορες(όποιες και όσες θέλουμε).
2 Πράσα σε λεπτές ροδέλες μόνο το άσπρο
1 κονσέρβα τομάτα κονκασέ ή 4 ντομάτες και λίγο πελτέ .
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
1 μελιτζάνα προαιρετικά
Ελαιόλαδο.
1 φύλλο δάφνης
Αλάτι & Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Σοτάρουμε τα λουκάνικα και τα βγάζουμε στην άκρη.
Σοτάρουμε σε βαθύ τηγάνι κρεμμύδι πράσο και τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα
μέχρι να μαλακώσει.
Ρίχνω το κονκασέ , σβήνω με κρασί και βάζω λίγο νερό και αλατοπίπερο. Ρίχνω τα λουκάνικα και αφήνω σε σιγανή φωτιά να βράσει.
Απλά κοιτάμε να μην έχει παραπήξει η σάλτσα για να έχουμε και κάπου να υποβρυχιάσουμε την μπουκιά μας.

Πουρές: Βράζω πατάτες χωρίς τη φλούδα, τις πολτοποιώ, ρίχνω αλάτι, πιπέρι, 1 κ.σ. βούτυρο ,γάλα εβαπορέ, και 2 κ.σ. κεφαλοτύρι.
Το σερβίρισμα του πουρέ έγινε με κορνε ζαχαροπλαστικής, πάνω έβαλα πιπεριές ,λουκάνικα και πασπαλισα με μαϊντανό.

Καλή επιτυχία την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Φωτεινή Παρασκευοπούλου.