TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Σπαράγγια με πατάτες και ζαμπόν στον φούρνο

Απρ 29, 2015
in Μαγειρική
Σπαράγγια με πατάτες και ζαμπόν στον φούρνο
Share on FacebookShare on Twitter
Υλικά:

1/2 κιλό πατάτες σε φέτες
200γρ. τυρί κρέμα με κρεμμύδι
3/4 φλιτζάνι γάλα
1/4 φλιτζάνι  παρμεζάνα, τριμμένη
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο εστραγκόν ή μαϊντανός
200γρ. φέτες ζαμπόν,
1 μάτσο σπαράγγια, καθαρισμένα
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Λίγο αλάτι
Λίγο ελαιόλαδο
Κλαδάκια εστραγκόν (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνοστους 200οC.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε αλατισμένο νερό να βράσει, και τοποθετούμε τις πατάτες. Τις αφήνουμε να βράσουν για 5-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
Μεταφέρουμε τις πατάτες σε ένα μπολ και τις αφήνουμε στην άκρη.
Φτιάχνουμε και τη σάλτσα: Βάζουμε στην ίδια κατσαρόλα το τυρί-κρέμα, το γάλα, 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα και 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι. Ζεσταίνουμε το μίγμα ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα, μέχρι το τυρί να λιώσει, και να σχηματιστεί ένα ωραίο, ομοιόμορφο μίγμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε και το εστραγκόν.
Βάζουμε τα σπαράγγια μέσα σε ένα μπολ με κρύο νερό και τα αφήνουμε για 15 λεπτά. Τοποθετούμε τα σπαράγγια σε ένα ταψί, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά περίπου. Τα κόβουμε στη μέση.
Σε ένα ταψί ρίχνουμε τις πατάτες, τυλίγουμε τα σπαράγγια με τις φέτες ζαμπον (όπως δείχνει η φωτογραφία παρακάτων) και τα τοποθετούμε πάνω από τις πατάτες τέλος τοποθετούμε και τη σάλτσα τυριού. Ανακατεύουμε, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και ψήνουμε για 10-12 λεπτά ακόμη, μέχρι να σχηματιστεί στην επιφάνεια μια ωραία, χρυσή κρούστα. Πασπαλίζουμε με φρέσκο εστραγκόν και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.

Καλή Όρεξη!

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Κατερίνα Καλοφύρη Χαρτλ.

sparagia 1

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μυζηθρόπιτες
Μαγειρική

Μυζηθρόπιτες

Απρ 25, 2025
Αλμυρά μπισκοτάκια
Μαγειρική

Αλμυρά μπισκοτάκια

Απρ 24, 2025
Μηλόπιτα στο τηγάνι
Μαγειρική

Μηλόπιτα στο τηγάνι

Απρ 24, 2025
Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης
Μαγειρική

Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης

Απρ 23, 2025
Next Post
Νεπάλ: Ανασύρθηκε ζωντανός 80 ώρες μετά το σεισμό

Νεπάλ: Ανασύρθηκε ζωντανός 80 ώρες μετά το σεισμό

Tρως τα νύχια σου; Δες τι σημαίνει για τον χαρακτήρα σου

Tρως τα νύχια σου; Δες τι σημαίνει για τον χαρακτήρα σου

Κοινωφελής Εργασία ΟΑΕΔ: Ξεκινάει η δεύτερη φάση του προγράμματος

Κοινωφελής Εργασία ΟΑΕΔ: Ξεκινάει η δεύτερη φάση του προγράμματος

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd