Σπανακόρυζο με ελιές, πιπεριά και κρέμα γάλακτος της Έφης

Σπανακόρυζο με ελιές, πιπεριά και κρέμα γάλακτος της Έφης

Πραγματικά πεντανόστιμο… Πλούσια γεύση, διαφορετική…
Χαίρομαι που το δοκίμασα…

ΥΛΙΚΑ για 2-3 μερίδες :
700 γρμ φρέσκο σπανάκι
1 φλυτζανάκι του καφέ ρύζι καρολίνα
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι.Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό και βουτάμε για λίγα δευτερόλεπτα το σπανάκι,να το .Στραγγίζουμε το σπανάκι ώστε να φύγουν τα υγρά.Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε ελαφρώς σε ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε το σπανάκι και το ρύζι και τα σωτάρουμε και αυτά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε νερό να τα σκεπάσει,αλάτι ,μοσχοκάρυδο και πιπέρι και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να είναι έτοιμο το ρύζι.ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ :
1 κούπα κρέμα γάλακτος
1 μικρό κρεμμύδι
σκόρδο σε σκόνη
4-5 ελιές ανά μερίδα, χωρίς κουκούτσι , κομμένες στη μέση
1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
αλάτι
πιπέριΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Ξεκινάμε ζεσταίνοντας το ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι.Στη συνέχεια σωτάρουμε το χοντροκομμένο κρεμμύδι και την πιπεριά μέσα σε αυτό και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τις ελιές, το σκόρδο,αλάτι και πιπέρι.
Σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει η σως.
Σερβίρουμε αφού αφήσουμε το σπανακόρυζο με τη σως να κρυώσουν αρκετά,ώστε να αναδειχθεί η λεπτή του γεύση.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Συνοδεύεται με φέτα και σαλάμι αέρος.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Έφη Μπαξεβάνη.