Σπανακόρυζο με χυμό περγαμόντο

Σπανακόρυζο με χυμό περγαμόντο

Υλικά:

1 κιλό σπανάκι φύλλα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
150 γραμμάρια ρύζι Καρολίνα
1 λίτρο νερό
1 κύβο λαχανικών
1,1/2 κ.σ πελτέ ντομάτας
2 μικρές ντομάτες κομμένες στα 4
ελαιόλαδο
μπουκοβο αλάτι δυόσμο αποξηραμένο
χυμό από ένα περγαμόντο και το ξύσμα για σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Σε μις κατσαρόλα με βαρύ πάτο βάζω το λάδι να κάψει σοτάρω το κρεμμύδι και μόλις καραμελώσει προσθέτω το ρύζι και το γυρνάω 2-3 λεπτά.
Προσθέτω το νερό με τον κύβο λαχανικών το αλάτι το μπουκοβο έπειτα το σπανάκι με το πελτέ ντομάτας τα κομμάτια ντομάτας και τέλος το χυμό περγαμόντου.
Σιγοβράζω για 20 λεπτά να μαλακώσει το ρύζι Και σερβίρω με λίγο ξύσμα από το περγαμόντο προαιρετικά.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καρανικόλα.