Σπανακόπιτακια με ρυζάλευρο

Δεν τα είχα κάνει ποτέ ξανά με αλεύρι από ρύζι, αλλά μπορώ να πω πως έχουν την δική τους διαφορετική νοστιμιά.

Τα υλικά που χρησιμοποίησα για 30 κομμάτια περίπου είναι
Υλικά για το φύλλο

1 ποτήρι χλιαρό νερό
1 κ.γ μαγειρική. σόδα σκόνη
1/2 φλιτζάνι ελληνικού καφέ ελαιόλαδο
ελάχιστο αλάτι και λίγο πιπέρι λευκό.
ρυζάλευρο όσο σηκώσει.

Σε μια λεκάνη βάζω τα υγρά, τη σόδα, το αλατοπίπερο και προσθέτω λίγο λίγο το ρυζάλευρο μέχρι να μη κολλάει στα χέρια μου η ζύμη.  Αφήνω 20 λεπτά σκεπασμένο σε μια άκρη.

Υλικά για την γέμιση σπανάκι:

1, 1/2 κιλό σπανάκι μπέμπη που έχω πλύνει καλά και έχω αλατισει ελαφρά
1 ματσακι άνηθο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
πιπέρι ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Βάζω το ελαιόλαδο με τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο να πάρουν μια βράση έπειτα το σπανάκι και χαμηλώνω τη φωτιά μέχρι να κατέβει ο όγκος του και να σωταριστει ελαφρά να ενσωματωθούν όλα μαζί.  Αφήνω να κρυώσει σε ένα μπολ.

Ανοίγω το φύλλο και κάνω το σχήμα που θέλω γεμίζοντας τα με το σπανάκι.

Περνάω με μπόλικο ελαιόλαδο από πάνω και αν θέλω πασπαλίζω με σουσάμι και παπαρουνοσπορο.

Ψήνω στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου (την θερμοκρασία και το χρόνο ψησίματος τον ελέγχουμε πάντα ανάλογα το φούρνο μας ).

Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καρανικόλα.