Σπανακόπιτα Γιαννιώτικη με έτοιμο φύλλο

Υλικά:

Εκτέλεση :

Πλένουμε το σπανάκι και τα υπόλοιπα αρωματικά χόρτα. Πασπαλίζουμε το σπανάκι με αλάτι, όχι πολύ γιατί δεν θα το ξεπλύνουμε και το αφήνουμε επάνω για λίγο. Αφού περάσει λίγη ώρα στύβουμε το σπανάκι να φύγει όσο πιο πολύ νερό γίνεται. Βάζουμε σε λεκάνη. Ψιλοκόβουμε όλα τα υπόλοιπα χόρτα και τα ρίχνουμε στο σπανάκι. Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και μέσα ρίχνουμε και τα χόρτα και το πιπέρι.  Μόλις πέσουν λίγο τα αφήνουμε να κρυώσουν και τρίβουμε την φέτα την προσθέτουμε και μετα ρίχνουμε τα δύο χτυπημένα αυγά και το ρύζι. Ανακατεύουμε καλά και έτοιμη η γέμιση.

Αλείβουμε το ταψί πριν τοποθετήσουμε την πίτα και όταν τελειώσουμε αλείβουμε όλη την επιφάνεια με λάδι.

Πέρνουμε ενα- ένα τα φύλλα και τα λαδώνουμε τα διπλώνουμε στην μέση και βάζουμε την γέμιση και τα κάνουμε ρολά διπλώνουμε τις άκρες και έτοιμο το ρολό.

Αφού το κανουμε και με τα έξι φύλλα τα αλοίφουμε με το αυγό και λίγο λάδι και ψήνουμε στους 180 βαθμους για 45 λεπτά περίπου μεχρι να ροδίσουν.

Όταν τα βγάλουμε τα ραντίζουμε με νερό και τα σκεπάζουμε με ένα ταψί να μαλακώσει το φύλλο.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η Μαργαρίτη Κωνσταντίνα.