TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Σπανακόπιτα Γιαννιώτικη με έτοιμο φύλλο

Ιούν 16, 2015
in Μαγειρική
Σπανακόπιτα Γιαννιώτικη με έτοιμο φύλλο
Share on FacebookShare on Twitter

Υλικά:

  • 1 κιλό φρέσκο σπανάκι
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • λιγη ρίγανη
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 4 αυγά ελαφρά κτυπημένα
  • 2 κ.σ. ρύζι
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη φέτα
  • πιπέρι
  • μία συσκευασία με έξι χοντρά φύλλα ή ανοίγουμε έξι χοντρά φύλλα

Εκτέλεση :

Πλένουμε το σπανάκι και τα υπόλοιπα αρωματικά χόρτα. Πασπαλίζουμε το σπανάκι με αλάτι, όχι πολύ γιατί δεν θα το ξεπλύνουμε και το αφήνουμε επάνω για λίγο. Αφού περάσει λίγη ώρα στύβουμε το σπανάκι να φύγει όσο πιο πολύ νερό γίνεται. Βάζουμε σε λεκάνη. Ψιλοκόβουμε όλα τα υπόλοιπα χόρτα και τα ρίχνουμε στο σπανάκι. Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και μέσα ρίχνουμε και τα χόρτα και το πιπέρι.  Μόλις πέσουν λίγο τα αφήνουμε να κρυώσουν και τρίβουμε την φέτα την προσθέτουμε και μετα ρίχνουμε τα δύο χτυπημένα αυγά και το ρύζι. Ανακατεύουμε καλά και έτοιμη η γέμιση.

Αλείβουμε το ταψί πριν τοποθετήσουμε την πίτα και όταν τελειώσουμε αλείβουμε όλη την επιφάνεια με λάδι.

Πέρνουμε ενα- ένα τα φύλλα και τα λαδώνουμε τα διπλώνουμε στην μέση και βάζουμε την γέμιση και τα κάνουμε ρολά διπλώνουμε τις άκρες και έτοιμο το ρολό.

Αφού το κανουμε και με τα έξι φύλλα τα αλοίφουμε με το αυγό και λίγο λάδι και ψήνουμε στους 180 βαθμους για 45 λεπτά περίπου μεχρι να ροδίσουν.

Όταν τα βγάλουμε τα ραντίζουμε με νερό και τα σκεπάζουμε με ένα ταψί να μαλακώσει το φύλλο.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η Μαργαρίτη Κωνσταντίνα.

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μαγειρική

Γλυκό του κουταλιού κεράσι της γιαγιάς Κικής

Ιούν 29, 2025
Κερασι ή βύσσινο γλυκό κουταλιού
Μαγειρική

Κερασι ή βύσσινο γλυκό κουταλιού

Ιούν 28, 2025
Γλυκό κουταλιού κεράσι, μία παραδοσιακή συνταγή από το κερασοχώρι Βοδενό Έδεσσας
Μαγειρική

Γλυκό κουταλιού κεράσι, μία παραδοσιακή συνταγή από το κερασοχώρι Βοδενό Έδεσσας

Ιούν 27, 2025
Ριτζέλι κολοκύθας με μούστο
Μαγειρική

Ριτζέλι κολοκύθας με μούστο

Ιούν 26, 2025
Παγωτό μπανάνα-καραμέλα με κομματάκια σοκολάτας και μπισκότου
Μαγειρική

Παγωτό μπανάνα-καραμέλα με κομματάκια σοκολάτας και μπισκότου

Ιούν 25, 2025
Παγωτό της «φωτιάς»
Μαγειρική

Παγωτό της «φωτιάς»

Ιούν 24, 2025
Next Post
Η πιο ζεστή μέρα του μίνι καύσωνα – Δείτε πόσο θα φτάσει ο υδράργυρος (pics)

Η πιο ζεστή μέρα του μίνι καύσωνα – Δείτε πόσο θα φτάσει ο υδράργυρος (pics)

Τους βοήθησε να δραπετεύσουν με αντάλλαγμα τη δολοφονία του συζύγου της

Τους βοήθησε να δραπετεύσουν με αντάλλαγμα τη δολοφονία του συζύγου της

Επιβεβαίωση και από την Αλ Κάιντα για τον θάνατο του ηγέτη της

Επιβεβαίωση και από την Αλ Κάιντα για τον θάνατο του ηγέτη της

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

http://anilioparkfestival.gr/tickets/http://anilioparkfestival.gr/tickets/
Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd